Tuča učenica rožajske srednje škole

Dio đaka huškao na tuču, drugi pokušavali da smire situaciju
723 pregleda 28 komentar(a)
tuča učenica Rožaje, Foto: Printscreen
tuča učenica Rožaje, Foto: Printscreen
Ažurirano: 15.03.2018. 08:39h

"Učenice rožajske Srednje stručne škole potukle su se i vrijeđale u učionici, prije nekoliko dana, zbog čega su sankcionisane ukorom razrednog starješine.

Prema snimku tuče, objavljenom na društvenim mrežama, jedan dio đaka ih je huškao na tuču, dok je drugi dio pokušavao da smiri situaciju.

Vidi se i kako jedna učenica žestoko udara drugu. Čuju se i psovke “k.... jedna!”, “j... te Alah”, “d.... jedne raspale”. Situacija se na kraju snimka smiruje, vjerovatno zbog dolaska profesora na čas.

"Odmah smo stupili u kontakt sa roditeljima, u proces je bio uključen i pedagog, kao i uprava škole. Postoje zapisnici o incidentu. Izrečena je disciplinska mjera ukor razrednog starješine. Vrlo pažljivo pratimo situaciju i nećemo dozvoliti da ovaj incident naruši atmosferu u školi”, kazao je direktor škole Iso Bećović.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili da li su tog dana intervenisali u rožajskoj SSŠ.

Psiholog Adriana Pejaković smatra da su mladi izloženi nasilju u medijima i preko interneta:

"Sve to stvara nezdravu bazu za agresivno, neadekvatno i nesocijalizovano ponašanje".

Ona ističe da je velika vjerovatnoća da će mladi oponašati roditelje ukoliko su izloženi zanemarivanju i nasilju.

"Važno je da odrasli svojim primjerom pokažu kako se neprijatne emocije izražavaju u socijalnim odnosima", kaže ona.

Iz Uprave policije jutros je "Vijestima" saopšteno da je rožajska policija tek dan nakon incidenta obaviještena o tom događaju, kao i da su identifikovali osobu koja je napravila video-snimak i postavila ga na društvenu mrežu.

"Direktor Srednje stručne škole, I.B. je, 08.03.2018. godine obavijestio je službenike Odjeljenja bezbjednosti Rožaje da je prethodnog dana, 07.03.2018 godine u učionici SSŠ došlo do guranja izmeđe dvije učenice, a zatim i do međusobnog udaranja, te da je neko od učenika škole snimio događaj i postavio ga na društvene mreže. Tom prilikom direktor škole je obavijestio službenike OB Rožaje da je pozvao roditelje učenica, te da su se učenice izmirile. U ovom događaju nije bilo nikakvih posljedica niti povreda. Direktor škole je ovim učenicama izrekao mjeru predisključenja iz škole", stoji u odgovoru policije "Vijestima".

Kako su kazali, policija je učenice Dž.M. i A.M, upozorila na nedolično ponašanje, a osoba koja je snimala incident neće biti krivično gonjena.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da u odnosu na lice koje je postavilo snimak na društvenu mrežu nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, kao ni krivičnog djela u odnosu na maloljetnice", zaključili su iz policije.

Bonus video: