Brajović: Omogućiti Savjetu RTCG da radi slobodno, nezavisno i bez pritisaka

"Imajući u vidu da su značajna sredstva opredijeljena za rad Javnog servisa, Brajović je naglasio da će Skupština Crne Gore i druge nadležne institucije, kao i građani pažljivo pratiti aktivnosti Savjeta", kaže se u saopštenju
778 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je da očekuje da će novi sastav Savjeta Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) raditi odgovorno, profesionalno i da će doprinijeti da Javni servis još više bude u službi svih struktura društva, odnosno svih građana.

Brajović je danas otvorio konstitutivnu sjednicu novoizabranog Savjeta RTCG koji je izabran na sjednici Skupštine Crne Gore 20. juna.

"Imajući u vidu da su značajna sredstva opredijeljena za rad Javnog servisa, Brajović je naglasio da će Skupština Crne Gore i druge nadležne institucije, kao i građani pažljivo pratiti aktivnosti Savjeta", kaže se u saopštenju.

S obzirom da su se, kako je rekao, čule kritike i prije izbora članova Savjeta, Brajović je apelovao da svi zainteresovani budu dobronamjerni, i na taj način omoguće Savjetu da radi slobodno, nezavisno i bez pritisaka.

Potom je predsjedavanje konstitutivnom sjednicom preuzeo najstariji član Savjeta Ilija Despotović, saopšteno je iz parlamenta.

On će predsjedavati Savjetom RTCG do izbora predsjednika.

Članovi Savjeta Javnog servisa su Despotović, Ivan Jovetić, David Delibašić, Pavle Radovanović, Milan Radović, Goran Sekulović, Nikola Tatar i Predrag Marsenić.

Administrativni odbor objavio je 14. juna ponovni javni poziv nevladinim organizacijama iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda za izbor još jednog člana Savjeta Javnog servisa.

Konkurs je otvoren 45 dana.

Ranijem sazivu Savjeta RTCG mandat je istekao 19. juna.

Bonus video: