Nemoguć život uz otpad koji “vri”

“Radnici Čistoće i kada dođu isprazne samo kontejnere, a okolno smeće ostave, koje nerijetko dospijeva u korito Opačice, ili ga vjetar raznosi po dvorištima obližnjih kuća”
587 pregleda 0 komentar(a)
Gosti odlaze zbog smeća, Foto: Privatna arhiva
Gosti odlaze zbog smeća, Foto: Privatna arhiva

Mještani Zelenike koji žive blizu Džorovog mosta žale se na neredovno odvoženje smeća, nesnosan smrad koji se širi iz njih i plaše se zaraze.

“Smeće iz kontejnera se danima ne odvozi, a na temperature koja dostiže i blizu 40 stepeni naprosto “proključa”, kazala je mještanka Jovana Šijačić Salatić.

Ona tvrdi da se stanje pogoršalo nakon što je nedavno postavljen i kontejner za industrijski otpad, jer se sada smeće gomila između kontejnera.

“Radnici Čistoće i kada dođu isprazne samo kontejnere, a okolno smeće ostave, koje nerijetko dospijeva u korito Opačice, ili ga vjetar raznosi po dvorištima obližnjih kuća”, priča ona.

Mještani koji se bave izdavanjem smještaja žale se da im gosti odlaze.

Direkor preduzeća Čistoća Vladimir Arsić odbija sve optužbe i zbog prljavštine tog dijela Zelenike okrivljuje mještane.

“Niko se ne pridržava termina iznošenja smeća, skoro niko ne odvozi kabasti otpad - stari namještaj, dotrajale kućne aparate, u reciklažni centar u Meljinama, nego ih ostavljaju blizu kontejnera za komunalni otpad i čine prekršaj”, kaže Arsić i tvrdi da 70 odsto Zeleničana ne plaća usluge odvoza otpada.

Ističe da je na mjestu gdje je postavljen veliki kontejner za kabasti otpad jedan mještanin godinama parkirao automobil na opštinskoj zemlji i da je revoltiran zato što mu se to više ne dozvoljava.

Bonus video: