Univerzitet Adriatik pokreće prve doktorske studije nautičkog turizma u regionu

Rektor ovog četvrtog i najmlađeg Univerziteta u Crnoj Gori prof. dr Stevo Nikić saopštio je “Vijestima” da je otvaranjem doktorskih studija FMPS zaokružio svoj obrazovni sistem
829 pregleda 1 komentar(a)
Univerzitet Adriatik, Foto: Radomir Petrić
Univerzitet Adriatik, Foto: Radomir Petrić

Fakultet za mediteranske poslovne studije (FMPS) Tivat, koji posluje u okviru privatnog barskog Univerziteta Adriatik, dobio je Akreditaciju akademskih doktorskih studija iz oblasti Nautički turizam.

Rektor ovog četvrtog i najmlađeg Univerziteta u Crnoj Gori prof. dr Stevo Nikić saopštio je “Vijestima” da je otvaranjem doktorskih studija FMPS zaokružio svoj obrazovni sistem, pored osnovnih akademskih i master studija iz oblasti turizma, carina, špedicije i agencija i bezbjednosti jahti i marina,

"Kako bi se kvalitetno pripremio za ulazak na tržište zemalja EU i bio ravnopravan i poželjan partner evropskim naučno–istraživačko tehnološkim i obrazovnim organizacijama, FMPS ovako podiže svoj ukupan nivo aktivnosti u primjeni novih naučno - obrazovnih sadržaja. Cilj doktorskih studija je kontinuirano praćenje i razmjena informacija o novim naučnim rješenjima i tehnologijama u nautičkom turizmu, generisanje i evaluacija predloga novih projekata doktorata iz primjene naučnih inovacija i tehnologija u nautičkom turizmu. Povezanost naučno-istraživačke i nastavne djelatnosti doprinosi razvoju nautičkog turizma kao prestižne naučne oblasti koja se razvija u skladu sa potrebama i zahtjevima društvene zajednice i od vitalnog je značaja za razvoj privrede Crne Gore", ocijenio je rektor Nikić.

Napominjući da su studije nautičkog turizma “u Evropi i svijetu elitne studije”, on je dodao da je predloženi program izazov “ jer stvara mogućnosti za naučne i profesionalne pozicije koje su veoma privlačne za buduće doktore nauka”.

Bonus video: