"SRAMNO JE DA NAM SE OVO DEŠAVA"

URA: Očekujemo oštru kaznu i sankciju za aktere zagađenja Ćehotine

“Sramno je da nam se ovo dešava, u jedinoj samoproklamovanoj ekološkoj zemlji u svijetu", zaključuju iz URA
876 pregleda 0 komentar(a)
Zagađena Ćehotina, Foto: URA
Zagađena Ćehotina, Foto: URA

Slučaj zagađenja rijeke Ćehotine je još jedan primjer koliko se kao građani i odgovorna lica odnosimo prema životnoj sredini, a reakcija nadležnih organa u ovom slučaju treba da je više nego rigorozna, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su reagovali na jučerašnje slike iz Pljevalja i zagađene rijeke Ćehotine u čijim vodama je došlo do pomora ribe usljed, vjeruje se, ispuštanja hemikalija, pepela i šljake iz TE “Pljevlja”.

“Kada imate sistematsko zapostavljanje zaštite životne sredine, nebrigu nadležnih sa najviših nivoa, onda su ovakvi zločinački potezi sasvim očekivana stvar. Imate ministra održivog razvoja koji iz petnih žila brani devastaciju rijeke Tare i govori da se ona nije desila i ako su to potvrdile inostrane organizacije. Kakav se onda tu primjer daje građanima”, poručuju oni.

“Sramno je da nam se ovo dešava, u jedinoj samoproklamovanoj ekološkoj zemlji u svijetu. Je li ovo ta mjera ekologije i zaštite životne sredine koju možemo prikazati kao primjer drugima. Nadamo se da će se počionici ovog nedjela oštro kazniti i sankcionisati kako se ovo više ne bi nikada ponovilo”, zaključuju iz URA.

Preporučujemo za Vas