Mladi oficiri promovišu vojni poziv u srednjim školama

"Učenici trećeg i četvrtog razreda pokazuju intereovanje, pogotovo u razgovoru sa oficirkama i oficirima VCG o studijama na vojnim akademijama u Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Grčkoj ili Sjedinjenim Američkim Državama i vojnog angažmana koji ih je čekao u VCG", saopšteno je iz Ministarstva odbrane
129 pregleda 3 komentar(a)
mladi oficiri vojni poziv, Foto: Mod.gov.me
mladi oficiri vojni poziv, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 15.03.2018. 12:52h

Mladi oficiri Vojske Crne Gore (VCG) i predstavnici Ministarstva odbrane posjetom đacima gimnazije "Niko Rolović" i Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, nastavili su promociju vojnog poziva među crnogorskim srednjoškolcima.

Iz Ministarstva su kazali da ovom akcijom žele da na atraktivan i mladima blizak način približe ideju o mogućnosti školovanja na inostranim vojnim akademijama i prednostima vojne karijere.

Kako su naveli, u planu obilaska, koji je počeo 7. marta, je 18 srednjih škola iz Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Cetinja, Bara, Kotora, Herceg Novog, Berana, Bijelog Polja i Pljevalja.

"Učenici trećeg i četvrtog razreda pokazuju intereovanje, pogotovo u razgovoru sa oficirkama i oficirima VCG o studijama na vojnim akademijama u Hrvatskoj, Makedoniji, Italiji, Grčkoj ili Sjedinjenim Američkim Državama i vojnog angažmana koji ih je čekao u VCG", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da predstavnici Ministarstva đacima predstavljaju višestruke prednosti vojnog poziva u Crnoj Gori, kao članici Alijanse, mogućnosti karijernog razvoja i usavršavanja, pogotovo kada se krene sa pozicije kadeta, koji predstavljaju budući komandni sastav VCG.

Oni će 21. marta posjetiti Gimnaziju "Panto Mališić" i Srednju stručnu školu "Vukadin Vukadinović".

Narednog dana će biti u Bijelom Polju, u gimnaziji "Miloje Dobrašinović" i Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, dok su za 23. mart planirane gimnazija "Tanasije Pejatović" i Srednja stručna škola u Pljevljima.

Oglasi za upis na neke od vojnih akademija počinju krajem marta.

Bonus video: