SREDNJOŠKOLCIMA IZ BERANA DODIJELIO TABLET RAČUNARE

Janović: "Eumetrija" značajna za približavanje evropskih vrijednosti

Janovć je primio srednjoškolce nagrađene u kvizu Eumetrija, njihove mentore, kao i predstavnika NVO Centra za građansko obrazovanje koji realizuje kviz
433 pregleda 0 komentar(a)
Janović sa učesnicima kviza Eumetrija, Foto: Vlada Crne Gore
Janović sa učesnicima kviza Eumetrija, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 08.07.2019. 12:50h

Ministarstvo sporta i mladih je i ove godine podržalo "Eumetriju", prepoznajući značaj ovog kviza za približavanje evropskih vrijednosti mladim ljudima, kazao je danas ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Janovć je primio srednjoškolce nagrađene u kvizu "Eumetrija", njihove mentore, kao i predstavnika NVO Centra za građansko obrazovanje koji realizuje kviz, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Janović je srednjoškolcima iz Berana, koji su osvojili treće mjesto dodijelio Tablet računare, poručujući da želi da im budu od koristi u sticanju novih znanja.

"Tokom trajanja 'Eumetrije' pokazali ste da već znate mnogo. Kako to priliči mladim ljudima želja za učenjem je rasla. I naučili ste puno toga: o Evropi, EU, ali i našoj domovini. Pokazali ste da ste, iako mladi već svjesni važnosti pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji", naglasio je ministar.

Janović je, dodaje se u saopštenju, konstatovao da je Eumetrija dobar način da se mladi ljudi edukuju o ključnim vanjsko-političkim prioritetima Crne Gore, kao i da daju svoj doprinos crnogorskom evropskom putu.