Kamene skale kod Manastira Savina vraćene u prvobitno stanje

Odobrenja za betoniranje skala nema, a Komunalna policija je njenu odgovornost prebacila na drugog, saopštivši da su o svemu obavijestili Upravu za zaštitu kulturnih dobara
94 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2018. 15:40h

Kamene skale (stepenice) pored Manastira Savina u Savinskoj dubravi, koje su početkom godine betonirane, nakon pisanja Vijesti, vraćene su u prvobitno stanje.

Stepenice koje vode od lokalnog kolskog puta do manastirskog groblja i crkve Svetog Save, betonirane su sa obrazloženjem da će se na taj način omogućiti teže pokretljivim ljudima da kolicima dođu do groblja.

Podsjećamo da je SO Herceg Novi prije dvije godine, zbog izuzetnih prirodnih odlika, usvojila odluku o proglašenju Savinske dubrave zaštićenim prirodnim dobrom, kojom se između ostalog predviđa da se ne mogu izvoditi radovi koji mogu neposredni i posredno prouzrokovati promjenu oblika, izgleda ili osobenosti. Takođe se predviđa da je neophodno je pribaviti odobrenje nadležnog organa lokalne uprave za poslove zaštite životne sredine.

Odobrenja za betoniranje skala nema, a Komunalna policija je njenu odgovornost prebacila na drugog, saopštivši da su o svemu obavijestili Upravu za zaštitu kulturnih dobara.

Tako da nismo uspjeli da saznamo ko je izdao nalog da se skinu betonske "trake" preko starih kamenih skala.

Galerija

Bonus video: