Nuhodžić: Nema zabrane ulaska za Bećkovića, Rakovića, Mirovića i Antića

"Bio je jedan predmet gdje je na osnovu bezbjednosne procjene za konkretno lice od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost urađena negativna procjena sa aspekta bezbjednosti i postojala je zabrana do početka ove godine", objasnio je Nuhodžić
5893 pregleda 1 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Screenshot
Mevludin Nuhodžić, Foto: Screenshot

Nema nikakve zabrane ulaska državljana Srbije Matije Bećkovića, Aleksandra Rakovića, Dejana Mirovića i Čedomira Antića u Crnu Goru, rekao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

On je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića.

"Vlada je 1. novembra i ja 4. novembra saopštili odgovarajući na manipulacije da nisu postojali nikakvi tajni spiskovi nepoželjnih osoba već da nadžležni državni organi u svakom konkretnom slučaju procjenjuju kako bi lica svojim djelovanjem moglo ugroziti zaštićene vrijednosti u interesu Crne Gore i njenih građana. Bio je jedan predmet gdje je na osnovu bezbjednosne procjene za konkretno lice od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost urađena negativna procjena sa aspekta bezbjednosti i postojala je zabrana do početka ove godine. Ponovnim bezbjednosnim provjerama utvrđeno je usljed promijenjenih okolnosti više ne postoje razlozi za zabranu ulaska i ovog lica", rekao je Nuhodžić.

"Vijestima" je u novembru 2018. iz Vlade saopšteno da zvanični spisak osoba čiji je ulazak u Crnu Goru zabranjen ne postoji, ali da ima mišljenje za neke osobe koje su nepoželjne i da su u tom dokumentu i imena akademika Matije Bećkovića, istoričara Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, i profesora Pravnog fakulteta u Prištini Dejana Mirovića.

"Za njih postoji bezbjednosna procjena da njihovi nastupi ruže državu Crnu Goru i njihove institucije i da su nepoželjni na njenoj teritoriji, objašnjeno je tada "Vijestima".

Oni su trebali da prisustvuju centralnoj proslavi stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima koja je održana 1. decembra 2018. u Kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Bilo je planirano da na proslavi govori i Matija Bećković.

Bonus video: