Ulcinju sada ne fali vode

Ulcinjski Vodovod gradu trenutno isporučuje oko 180 litara vode u sekundi, a direktor Fuad Hadžibeti kaže da će ukoliko bude bilo potrebe, biti još izvorišta
899 pregleda 0 komentar(a)
Fuad Hadžibeti, Foto: Samir Adrović
Fuad Hadžibeti, Foto: Samir Adrović

Ulcinju za sada ne prijeti nestašica vode jer je situacija sa vodosnabdijevanjem grada, nakon što su u funkciju stavljena izvorišta u Midama i Kalimanu, mnogo bolja nego ranije.

Ulcinjski Vodovod gradu trenutno isporučuje oko 180 litara vode u sekundi, a direktor Fuad Hadžibeti kaže da će ukoliko bude bilo potrebe, biti još izvorišta.

“Osim Mida i Kalimana, u funkciji su i izvorišta u Klezni, Gaču i Lisna Bori. Iz Regionalnog vodovoda za visoke kote sada uzimamo dodatnih 25 litara u sekundi, što je sa našim količinama preko 200 sekundnih litara. To je sada sasvim dovoljno, ako bude potrebno, imamo još izvorišta”, kazao je Hadžibeti. Naveo je da je stanje mnogo bolje nego ranije zahvaljujući činjenici da je u funkciji vrlo važno izvorište u Midama i Kalimanu.

“To izvorište lani nije bilo u funkciji jer su izvođači radova na putu Ulcinj - Krute oštetili cjevovod u dužini od 2,2 kilometra. Za opravku smo iz sopstvenih sredstava izdvojili 482.000 eura i imamo obećanje iz Vlade da će nam taj novac biti uskoro vraćen”, kazao je Hadžibeti.

Podsjetio je da je finansijska situacija u Vodovodu vrlo složena i teška i dodao da uprkos tome preduzeće izmiruje obaveze prema dobavljačima, prvenstveno Elektroprivredi, Poreskoj upravi i Regionalnom vodovodu.

“Skoro smo isplatili majsku platu ali nas opterućuju naslijeđeni dugovi, posebno onaj prema Poreskoj upravi od skoro milion eura.

Zato očekujem razumijevanje Vlade, odnosno Ministarstva finansija i nadam se će nam u što kraćem roku uplatiti novac za štetu koju mi nijesmo proizveli ali smo bili prinuđeni da je sami saniramo”, kazao je Hadžibeti.

Hadžibeti je ocijenio da se na osnovu potrošnje vode može zaključiti da je u gradu manje turista nego lani.

“Statistika kaže da je prijavljenih gostiju mnogo više nego lani, ali mi imamo ispruke vode za oko 50 sekundnih litara manje nego lani u isto vrijeme.

Mislim da je kampanja za prijavu gostiju urodila plodom i to je dobro”, kazao je Hadžibeti.

Bonus video: