Herceg Novi: Komunalna policija tvrdi da ne kažnjava selektivno za nepropisno parkiranje

“Ne kažnjavamo selektivno”, već sve nepropisno parkirane vozače”, tvrdi načelnica Komunalne policije Marija Andrić. Navodi i da su turistima, ali i domaćim koji su bili u prekršaju ”oprostili” kazne
1355 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Herceg Novog, Foto: Slavica Kosić
Detalj iz Herceg Novog, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.07.2019. 11:08h

Hercegnovljani i turisti se žale da Komunalna policija selektivno kažnjava vozače nepropisno parkiranih vozila. Tvrde da su domaće registracije povlašćene i da se kazne "pišu" samo turistima.

Kao ilustraciju "Vijesti" su dobile fotografije iz jedne ulice u Igalu gdje se vidi da su specijalni uređaji “lisice” stavljene samo na vozila koja nemaju hercegnovsku registraciju.

“Ne kažnjavamo selektivno”, već sve nepropisno parkirane vozače”, tvrdi načelnica Komunalne policije Marija Andrić.

Navodi i da su turistima, ali i domaćim koji su bili u prekršaju ”oprostili” kazne.

Ona ističe da je parkiranja u gradu problem i da ona ne rijetko zbog toga što radi svoj posao dobija prijetnje.

Nedostatak parking u hercegnovskoj opštini posebno je izražen ljeti kada se broj stanovnika u najvećoj bokeljskoj opštini u nekim danima skoro udvostruči.

Parking studija za Herceg Novi, koju je izradila Agencija za izgradnju i razvoj grada prije dvije godine, pokazala je da je gradu neophodno 8.160 parking mjesta, a da Parking servis sada obezbjeđuje samo 1.500 mjesta.

Zato nije čudno što sva slobodna mjesta - zelene površine, trotoari, ulice,... postaju mjesta za parkiranje. Prema Studiji je bila planirano uvođenje Smart parking sistem - mini garaže koje omogućavaju smještaj većeg broja vozila na jednom mjestu.

U planu je i izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža na nekoliko mjesta.

Bonus video: