Pajović: Pokažite ugovore ili ćemo zauzeti taksi mjesta na aerodromu

4980 pregleda 1 komentar(a)
Prethodno taksi udruženje plaćalo 18.200 eura godišnje za zakup: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Prethodno taksi udruženje plaćalo 18.200 eura godišnje za zakup: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Povodom teksta “Aerodromi: Imamo legalne dvije taksi firme” u kojem je uprava Aerodroma Crne Gore negirala da se sa Aerodroma Podgorica obavlja nelegalna taksi prevoz, reagovao je predstavnik grupe taksista koji su ranije obavljali prevoz sa ovog aerodroma Goran Pajović.

“Vi kao ‘ozbiljna kompanija’ tvrdite da ste sa prethodnim Udruženjem aerodrom taxi imali velikih problema, a sa njim ste 10 godina imali regularno sklopljen ugovor i isti smo vam uredno plaćali na žiro-račun Aerodroma 18.200 eura svake godine, tj. 182.000 eura za pomenutih 10 godina. Pa se pitamo, ako smo mi bili tako loši prema vašoj kompaniji i neprofesionalni, zašto niste prekinuli ugovor nego ste uzimali ogroman novac. Tado smo za vašu kompaniju bili i te kako dobri, profesionalni i najbolje taksi udruženje.

Mi kao udruženje Aerodrom taxi, radili smo naš posao na visokoprofesionalnom nivou i imali vozni park marke ‘mercedes’ e klase jer ste nas vi uslovili da moramo da imamo svi isti tip vozila zbog imidža Aerodroma. I sa nama takvim niste imali 10 godina nikakvih problema kao što sada tvrdite. Problemi su nastali kad nam je istekao važeći ugovor.

Tada ste vi kao ‘ozbiljna kompanija’ uz podršku aerodromske policije podržali da nama konkurencija budu ‘divlji taxisti’ i od tada nastaju izuzetno veliki problemi ali ne za vas, nego za nas regularne taxiste. Mediji su mnogo puta objavljivali te probleme ali ih vi niste pozivali već mi taksisti. A vi ste samo na konto nelegalnih taksista tražili način kako da nas nelegalno eliminišete sa javnog poziva i zabranite nam javno učešće na tenderu.

Povezani članci

18. Jul 2019.

Aerodromi: Imamo legalne dvije taksi firme

Vi ste dobro znali da nas nijedno drugo udruženje u Crnoj Gori ne bi mogla dobiti na legitimnom javnom oglasu. Sa tim ste otvorili vrata ‘Rojal taksiju’ i oslobodili ga svake konkurencije. Posle tri godine doveli ste na aerodrom drugu kompaniju ‘Lider taxi’ i tvrdite da obje kompanije imaju regularno sklopljen ugovor sa vama. Pa zato želimo javno da date na uvid medijima te ugovore. I demantujete nas u svakom pogledu.

I još ovo “upravo aerodroma”, pošto nas prozivate da mi želimo da dođemo nelegalno na Aerodrom (a mi posedujemo svu moguću regularnu dokumentaciju za taksi djelatnost) i javno tvrdite da ‘Rojal taxi’ ima poziciju 1 taksi parkinga, a ‘Lider taxi’ poziciju 2, kažite nam da li oni isti divlji taxisti koji su nama, uz vašu podršku pravili probleme, imaju poziciju 3 na civilnom parkingu i oko parkinga. Pa kad svi oni mogu da rade tolike godine onda je Aerodrom slobodan za sve regularne i nelegularne taksiste.

Želimo precizan odgovor od vaše kompanije da li je resursno Ministarstvo dalo odobrenje za javni oglas, tj. tender. Mi sumnjamo da nije, jer da jeste isto bi moralo biti i na aerodromu u Tivtu koji je dio iste kompanije.

Vi ste rekli da je prošle godine bio javni tender na kom je navodno pobijedio ‘Lider taxi’. Zanima nas kog datuma i u kojim dnevnim novinama je izašao taj javni poziv, jer mi to nijesmo znali ni vidjeli. Kako je moguće da ste u martu 2018. godine, kako tvrdite, sklopili nove ugovore na 12 mjeseci, a sada je jul 2019. Šta je sa ugovorom za 2019. godinu, na koliko ste sada sklopili ‘ugovor’ kada će Aerodromi, prema najavama, ići u privatizaciju do kraja godine. Ovim putem želim da vas obavijestim, da ćemo ukoliko ne dobijemo odgovore na ova pitanja smatrati da su taksi stajališta na aerodromu slobodna za sve taksiste i za nekoliko dana zazećemo sve taksi pozicije”, naveo je Pejović u reagovanju.

Bonus video: