Aerodromi: Imamo legalne dvije taksi firme

“Za nas, kao kompaniju, ispod svakog nivoa je polemika sa onima zbog kojih smo godinama trpjeli veliku štetu”, naveli su iz ACG-a
3500 pregleda 4 komentar(a)
Novi javni poziv za taksiste objavljen u martu 2018: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Novi javni poziv za taksiste objavljen u martu 2018: Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Povodom teksta “Aerodromi kriju sa kojom taksi firmom imaju ugovor”, u kojem je predstavnik jedne grupe taksista naveo da nije poznato da Aerodrom Podgorica ima ugovor sa taksistima za 2019. godinu i da će oni zauzeti ta mjesta, odgovorili su iz uprave Aerodroma Crne Gore.

“Godinama unazad pružanje taksi usluga na Aerodromu Podgorica bilo je na jako lošem nivou o čemu su mediji često izvještavali. Kako bi doveli u red pružanje taksi usluga na Aerodromu Podgorica, Aerodromi Crne Gore a. d. su u oktobru 2015. godine raspisali javni poziv za zakup taksi stajališta. Nakon sprovedenog postupka, kao najbolji ponuđač izabran je “Royal Plus” d.o.o., sa kojim je u martu 2016. godine zaključen ugovor o zakupu 14 pozicija ispred Aerodroma Podgorica. Ugovor je potpisan na godinu sa mogućnošću produženja na još jednu godinu, što je i učinjeno.

U martu 2018. godine je raspisan novi javni poziv i to za zakup taksi stajališta 1 i taksi stajališta 2. Kao najbolji ponuđač za zakup 14 pozicija na taksi stajalištu 1 izabran je „Royal plus“ d.o.o., dok je „Lider taxi“ d.o.o. izabran kao najbolji ponuđač za zakup 10 pozicija na taksi stajalištu 2.

Ugovori sa tim kompanijama su potpisani na 12 mjeseci sa mogućnošću produženja na još 12 mjeseci, najduže do 5 godina ukupno.

Nedolično ponašanje osoba koje su godinama pružale taksi usluge ispred Aerodroma Podgorica, bio je razlog brojnih opravdanih kritika javnosti na naš račun. Upravo je izborom registrovanih taksi preduzeća i našom kvalitetnom saradnjom sa nadležnim inspekcijama u velikoj mjeri u toj oblasti uveden red.

Za nas, kao kompaniju, ispod svakog nivoa je polemika sa onima zbog kojih smo godinama trpjeli veliku štetu, a koji i sada pokušavaju da na nezakonit način obavljaju taksi djelatnost”, naveli su iz uprave Aerodroma Crne Gore.

Bonus video: