Rekonstrukcija Kliničkog centra: Vlada iz kapitalnog budžeta daje više od 256.000 eura

Iz Uprave javnih radova su objasnili da su ugovorom planirani adaptacija i opremanje kancelarijskim namještajem prostorija bivšeg odjeljenja za transfuziju krvi, u glavnoj zgradi KCCG
981 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Klinički centar Crne Gore, Foto: Savo Prelević

Klinički centar Crne Gore (KCCG) dobiće novi prostor za potrebe dnevne bolnice i Centra za medicinsku genetiku i imunologiju (CMGI), predviđeno je ugovorom koji su potpisali Uprava javnih radova i firma Refena iz Podgorice.

Kako se navodi u saopštenju, vrijednost ovih radova, koje će Vlada finansirati iz kapitalnog budžeta, je više od 256 hiljada eura, a trebalo bi da budu završeni u roku od tri mjeseca od uvođenja izvođača u posao.

Iz Uprave javnih radova su objasnili da su ugovorom planirani adaptacija i opremanje kancelarijskim namještajem prostorija bivšeg odjeljenja za transfuziju krvi, u glavnoj zgradi KCCG.

Oni su kazali da je ukupna površina tog prostora je 545 metara kvadratnih, od čega je za CMGI namijenjeno 425, a za dnevnu bolnicu 120 kvadrata.

“Projektom je u prizemlju predviđena prostorija za rad sa pacijentima, dok će na prvom spratu biti kancelarije, laboratorije, sanitarne i tehničke prostorije, kao i ostali sadržaji za nesmetan rad službi KCCG”, zaključuje se u saopštenju.

Firma Refena je bila najpovoljniji ponuđač u tenderskom postupku.

Bonus video: