BP: Potpisan ugovor o sprovođenju projekta "Unapređenje zapošljavanja OSI"

832 pregleda 2 komentar(a)
Lidija Guberinić, Foto: Jadranka Ćetković
Lidija Guberinić, Foto: Jadranka Ćetković

NVO Opštinsko udruženje multiple skleroze Bijelo Polje potpisalo je Ugovor o sprovođenju projekta "Unapređenje zapošljavanja OSI" sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore. Devedest pet odsto opravdanih troškova projekta finansira Zavod za zapošljavanje Crne Gore kroz grant šemu u iznosu od 47.213,30 eura.

„Partner na projektu je firma DOO IPKO iz Bijelog Polja. Projekat će se realizovati tokom deset mjeseci. Šest osoba sa invaliditetom će proći kroz obuku za rad na konkretnom radnom mjestu kod poslodavca i zaposliće se svih 6 na šest mjeseci, a tri OSI zaposliće na devet mjeseci, „kazala je predsjednica opštinskog udruženja Lidija Guberinić.

Ona je istakla da će polaznici proći kroz teorijski i praktični dio obuke, i steći višestruko znanje u oblastima: grafičkoga dizajna, štampe, izrade reklamnih materijala do poljoprivrednih proizvoda, sredstava za zaštitu bilja, sadnog materijala i njihovog održavanja, nabavke robe, rad sa inostranstvom.

„U prodajnom objektu će OSI kod partnera imati prilike da kontaktiraju sa širokim spektrom ljudi, razviće svoje komunikativne sposobnosti.

Opšti cilj projekta je da se osobe sa invaliditetom radno valorizuju, da ojačaju svoje radne sposobnosti, da se zaposle i socijalno integrišu. Cilj nam je saradnjom s privatnim sektorom povećanje mogućnosti za zapošljavanjem OSI“, navela je Guberinić.

Iz tog udruženja su pozvali sve zainteresovane osobe sa invaliditetom koje se nalaze na evidenciji Biroa rada u Bijelom Polju, a koje nisu učesnici drugih projekata, niti su bile uključene u projekte po javnim pozivima 22.januar 31.jul prošle godine, da se prijave i da budu učesnici obuke za rad na konkretnom radnom mjestu kod poslodavca.

"Obuka će se realizovati tokom trećeg i četvrtog mjeseca realizacije projekta“, navodi Guberinić dodajući da će se projekat sprovoditi na teritoriji bjelopoljske opštine a da korisnici više informacija mogu dobiti na sajtu : oumsbp.webs.com, na Facebook stranici @nvooumsbp, Twitter profilu @OUMSBPOfficial, ili pozivom na broj telefona 067 331 754.

Bonus video: