Stan u zakup za 13 mojkovačkih porodica

Iz Opštine su saopštili da se na poziv javilo tri puta više porodica nego što je stanova. Korisnici stanova, objasnili su, plaćaće minimalne zakupine, a eventualne zloputrebe namjene biće sankcionisane
1755 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada bi trebalo da bude završena za mjesec i po, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada bi trebalo da bude završena za mjesec i po, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Mojkovac dodijelila je u zakup stanove za 13 porodica, po osnovu prava na socijalno stanovanje.

Odluka o korisnicima stanova donesena je nakon javnog poziva raspisanog prošlog mjeseca.

Pravo na rješavanje stambenog pitanja imali su Mojkovačani sa invaliditetom, korisnici naknada za materijalno obezbjeđenje porodice i porodice sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Iz Opštine su saopštili da se na poziv javilo tri puta više porodica nego što je stanova. Korisnici stanova, objasnili su, plaćaće minimalne zakupine, a eventualne zloputrebe namjene biće sankcionisane.

“Ugovor o zakupu zaključuje se na određeno vrijeme, a najduže na pet godina. Riječ je o šest jednosobnih, četiri dvosobna stana i dvije garsonjere. Nalaze se u lameli 2, u Ulici Nemanjića. Prilikom odlučivanja o korisnicima zakupa vođeno je računa o postojećoj stambenoj situaciji, visini prihoda i imovini, broju članova domaćinstva, stepenu invalidnosti i ukupnom zdrastavenom stanju korisnika”, saopštili su iz Opštine.

Potpredsjednik Opštine Slavenko Blažević kaže da bi radovi na lameli 2 u kojoj su dodijeljeni stanovi trebalo da budu završeni njakasnije za mjesec i po.

Navodi da u lameli 1 stanuju porodice čije je barake, u naselju Rudnica, uništio požar u februaru 2015.

“U tom dijelu je 12 stanova. Opština Mojovac posvećuje veliku pažnju socijalnom stanovanju, pa ćemo i u narednom periodu nastojati da riješimo stambene probleme što više sugrađan iz ove kategorije. Skupštinska odluka o rješavanju stambenih potreba, po osnovu prava na socijalno stanovanje, donesena je prije nekoliko godina, a sada se stiču uslovi za njenu realizaciju. Planirana je gradnja još jednog objekata, gdje će stanove dobiti još 15 porodica. Nadamo se da će taj projekat biti završen do ljeta naredne godine“.

Bonus video: