Stijepović: Nema osnova da se na sjednici govori o javnom vodosnabdijevanju

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada tražio je da preduzeće “Vodovod i kanalizacija” vlasnicima posebnih djelova postojećih stambenih zgrada o svom trošku ugradi vodomjere
58 pregleda 2 komentar(a)
Slavoljb Stijepović, Foto: Vlada Crne Gore
Slavoljb Stijepović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 14.03.2018. 14:11h

Gradonačelnik Podgorice Slavljub Stijepović je ocijenio da nema osnova da se na sjednici Skupštine Glavnog grada, koja je zakazana za petak, razmatra izmijenjena Odluka o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji Podgorice, koju su predložile Demokrate.

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada tražio je da preduzeće “Vodovod i kanalizacija” vlasnicima posebnih djelova postojećih stambenih zgrada o svom trošku ugradi vodomjere u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu predložene odluke.

Stijepović je u mišljenju na predloženi predlog Odluke istakao da je prethodno najracionalnije izvršiti dodatno anketiranje građana kako bi se precizno odredili efekti ugradnje individualnih vodomjera, procijenio broj građana koji hoće da ugrade mjerne instrumente, a time i definisao budžet, potreban za finansiranje pojedinih aktivnosti u procesu ugradnje internih vodomjera.

“Kako ovogodišnjim budžetom nijesu predviđena sredstva za ove aktivnosti, smatramo da je potrebno nakon navedenih radnji, tokom ove godine, procijeniti i predvidjeti potrebna finansijska sredstva i definisati ih budžetom za sljedeću godinu”, kazao je Stijepović.

Stijepović je istakao da je problem ugradnje individualnih vodomjera izražen kod dijela potrošača koji se snabdijevaju putem zajedničkih vodomjera u zgradama koje su starijeg datuma gradnje. Ti potrošači, kako je naveo, često dobijaju velike račune za utrošenu vodu zbog neadekvatnog gazdovanja sosptvenim ili zajedničkim instalacijama u objektu.

Ističući da su ranijee ankete pokazale da postoji spremnost građana za ugradnju internih vodomjera, Stijepović je naglasio da su se tokom pripremnih radova, pojavili problemi u stanovima, kao što su oštećenja u kupatilima ili u kuhinji.

“To je za posljedicu imalo odustajanje velikog broja građana od ugradnje individualnog vodomjera, a samim tim i dovođenje u pitanje svrsishodnosti ulaganja novca kroz pilot projekat”, istakao je Stijepović.

Bonus video: