MINISTRI U PLJEVLJIMA

Hrapović i Nuhodžić obišli povrijeđene iz udesa: Pljevaljsko zdravstvo na visini zadatka

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović zahvalio se svim građanima Pljevalja, koji su, kako je kazao, sinoć položili ispit humanosti
5598 pregleda 8 komentar(a)
Obilazak povrijeđenih, Foto: Goran Malidžan
Obilazak povrijeđenih, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.07.2019. 15:42h

Ministri zdravlja i unutrašnjih poslova Kenan Hrapović i Mevludin Nuhodžić obišli su danas povrijeđene koji su nakon saobraćajne nesreće u blizini Termoelektrane Pljevlja smješteni u pljevaljsku bolnicu.

Hrapović je novinarima kazao da je u toku noći primljen 41 povrijeđeni, od kojih su četvoro u toku noći transportovana u Srbiju.

„Tri su zadržana u bolnici u Prijepolju, a jedan pacijent je prebaćen iz užičke bolnice u Klinički centar Srbije. Takođe, najteže povrijeđeni državljanin Crne Gore transportovan je u Klinički centar Crne Gore i prema informacijama koje imam, on je uspješno operisan i stabilnog je zdravstvenog stanja“, rekao je Hrapović, zahvalivši se građanima Pljevalja koji su pružali i nudili pomoć.

On je kazao da je pljevaljsko zdravstvo sinoć bilo na visini zadatka i da su adekvatnom i blagovremenom akcijom pružili svu neophodnu medicinsku pomoć povrijeđenima.

Izražavajući žaljenje zbog saobraćajne nezgode, ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je pohvalio aktivnosti službe policije, Službe zaštite i Hitne pomoći koje su „brzo i sinhronizovano reagovale" tako da su svi povređeni dobili brzo medicinsku pomoć. On se zahvalio i policiji Srbije na pomoći pri transportu povrijeđenih u tu državu.

Direktor bolnice Edo Lalović kazao je da je u bolnici sinoć na opservaciji zadržano 26 povrijeđenih, od kojih je danas 21 optušteno na kućno liječenje, a pet je i dalje zadržano u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Gradonačelnik Pljevalja Igor Golubović, koji je zajedno sa ministrima obišao povrijeđene, zahvalio se svim građanima Pljevalja za koje je rekao da su sinoć položili ispit humanosti.

„Zahvalnost želim da isteknem medicinskom osoblju, posebno srednjem medicinskom osoblju“, rekao je Golubović.

On je kazao da je Opština organizovala smještaj u Hotelu Pljevlja i Crvenom krstu i sve one koji su poslije opservacije otpušteni iz bolnice.

"Danas smo organizovali prevoz autobusom, minibusom i individualno za sve oni koji su željeli da nastave putovanje. To će se desiti i u narednom periodu dok traje sanacija ovog događaja“, rekao je Golubović.