Sat parkinga ispred Delte 40 centi

Dragan Perišić, menadžer Delta sitija saopštio je da su radovi na pristupnim naplatnim rampama završeni planiranom dinamikom
9351 pregleda 32 komentar(a)
Naplatne rampe na parkingu Delte, Foto: Luka Zeković
Naplatne rampe na parkingu Delte, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.07.2019. 11:29h

Tržni centar Delta siti počeće od sjutra da naplaćuje parking, 40 centi po započetom satu.

Dragan Perišić, menadžer Delta sitija saopštio je da su radovi na pristupnim naplatnim rampama završeni planiranom dinamikom.

“Postavljeni su zaštitni stubići i ivičnjaci, kao i ostrva sa naplatnim rampama. U objektu su postavljene samonaplatne stanice, na svim predulazima/izlazima što će osigurati lako funkcionisanje i kretanje vozila kroz parking prostor.

Praksa naplate parkinga u šoping-molovima je uobičajena, ne samo u regionu nego u svim evropskim destinacijama.

Cijene i za zaposlene i za posjetioce su formirane na osnovu operativnih troškova. Odluka o naplati parkinga nije motivisana profitom, već isključivo željom da obezbijedimo dovoljno parking prostora za naše posjetioce. Naš cilj je da od naplate parkinga obezbijedimo dovoljno novca za održavanje ovog sistema koji je sam po sebi zahtijevan”, kazao je Perišić.

U dopisu koji je rukovodstvo Delte nedavno poslalo zaposlenima, navodi se zaposleni u radnjama u tržnom centru će, kako se ističe, moći da kupe mjesečnu kartu za parking po cijeni od 30 eura, ali će prethodno morati da prilože potvrdu o zaposlenju.

Tržni centar Delta siti ukupno ima oko 1.200 zaposlenih, a samo vikendom ga, kako su ranije saopštili predstavnici menadžmenta, posjeti između 18.000 i 24.000 ljudi.

Šoping-mol Delta City ima 80 zakupaca, od kojih polovinu čine internacionalni brendovi.

Godine 2016. šoping-mol Delta City postao je dio grupacije Hyprop Investments. Kompanija Hyprop Investments je najveći afrički fond specijalizovan za ulaganja u šoping-molove, a šoping-molom Delta City u Podgorici, upravlja novoosnovana kompanija Hystead Limited sa sjedištem u Londonu.

U šoping-molu Delta City, godišnje se realizuje preko 90 događaja, od modnih, dječjih, zabavnih, umjetnčkih pa sve do edukativnih i humanitarnih.

Bonus video: