Bošković: Vojska na Sinjajevini radi samo ono što može biti od koristi građanima

"Ovo je jedan doprinos tome da kroz izgradnju infrastrukture približimo planinu ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete ovu lijepu planinu", kazao je Bošković
2858 pregleda 6 komentar(a)
Bošković tokom obilaska radova Inžinjerijske čete, Foto: Gov.me
Bošković tokom obilaska radova Inžinjerijske čete, Foto: Gov.me

Vojska Crne Gore želi da radi na planini Sinjajevini samo ono što može biti od koristi svim građanima Kolašina, Mojkovaca i Šavnika, poručio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Delegacija Vojske Crne Gore predvođena Boškovićem i predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić, obišli su radove koje u reonu Sinjajevine u selu Polja izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore.

Ministar odbrane je naglasio da Vojska i na ovaj način pomaže stanovništvu koje ima katune na Sinjajevini.

"Ovo je jedan doprinos tome da kroz izgradnju infrastrukture približimo planinu ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete ovu lijepu planinu", kazao je Bošković.

Pripadnici Inžinjerijske jedinice obaviće opravku infrastrukture i rekonstrukciju puta u dužini osam kilometara.

Bošković je naglasio da da aktivnosti Vojske Crne Gore u narednom periodu ni na koji način ne mogu da zagade ili devastiraju prirodu, jer će Vojska pored ovih infrastrukturnih projekata "za dobrobit građana dio ove planine koristiti za vježbovno nastavne aktivnosti".

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da su radovi koje je prethodnih dana Vojska Crne Gore obavila u opštini Kolašin, gdje je prema Sinjajevini prošireno preko 11 kilometara puta, kao i trenutni radovi, samo jedni od pokazatelja odnosa Vojske Crne Gore prema mještanima i njihovim potrebama.

"Nije prvi put da Inžinjerija Vojske Crne Gore pruža pomoć civilnim institucijama i radi na popravljanju puteva u našoj opštini, kao i u drugim opštinama u Crnoj Gori“, rekao je Mišnić.

Ispred mještana sela Polja, obratio se Petar Krgušić, koji se zahvalio Vojsci Crne Gore za napor koji ulaže kako bi stanovništvo Mojkovca, Kolašina i okolnih sela imalo kvalitetniji život.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, kazao i da je Vojska uvijek dobrodošla na Sinjajevinu.

Pripadnici Inžinjerijske čete u narednom periodu biće angažovani u opštini Mojkovac na devet putnih pravaca.

Ministarstvo odbrane i Opština Mojkovac imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih ali i probijanje novih puteva na ovoj teritoriji.

Galerija

Bonus video: