Odbornici SO Kolašin jednoglasno sebi skratili mandat

Skraćenjem mandata, stekli su se uslovi da se predstojeći lokalni izbori u toj održe kad i u glavnom gradu i ostalim opštinama u Crnoj Gori
72 pregleda 3 komentar(a)
SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
SO Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.03.2018. 14:41h

Odbornici Skupštine opštine (SO) Kolašin jednoglasno su, na današnjoj sjednici, skratili sebi mandat, prije isteka izbornog perioda na koji su izabrani. Kako je obrazloženo, razlog za to je činjenica da su odbornički mandati veifikovani tek 19. septembra 2014. godine, to jest, skoro četiri mjeseca nakon lokalnih izbora.

Skraćenjem mandata, stekli su se uslovi da se predstojeći lokalni izbori u toj održe kad i u glavnom gradu i ostalim opštinama u Crnoj Gori.

“Zbog opstrukcije Opštinske izborne komisije (OIK) i predsjednika Skupštine opštine u ranijem sazivu, mandati odbornicima SO Kolašin izabranim na lokalnim izborima održanim 25.maja 2014 godine, verifikovani su tek 19.09.2014 godine od kada je i počeo da teče četvorogodišnji mandat ovog saziva Skupštine", piše u obrazloženju odluke.

Za jučerašnju sjednicu bilo je predviđeno i utvrđivanje broja odbornika kolašinske SO. Međutim, ta tačka dnevnog reda nije razmatrana, jer iz ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nije stigla informacija o broju Kolašinaca sa pravom glasa.

Bonus video: