Knežević: Smanjite naknade za legalizaciju u Pljevljima

Predsjednik MZ Golubinja Vaso Knežević kaže da su u drugim gradovima na sjeveru iznosi manji
105 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.03.2018. 20:23h

Predsjednik pljevaljske Mjesne zajednice Golubinja Vaso Knežević pozvao je nadležne u Opštini Pljevlja da smanje cijene po kojima građani mogu da legalizuju svoje bespravno izgrađene objekte.

Knežević kaže da su cijene za komunalno opremanje u Pljevljima veće u odnosu na druge gradove na sjeveru Crne Gore, iako su Pljevlja među nerazvijenim opštinama. On smatra da cijene treba da pariraju iznosima u opštinama koje su teritorijalno po broju stanovništva i fiskalnom kapacitetu slične Pljevljima.

I odbornik Demokratskog fronta Vladislav Bojović kaže da je Opština Pljevlja odredila nerealno visoke cijene za legalizaciju.

“Apsolutno je neprihvatljivo da se predložene cijene u Pljevljima kreću od 41 euro u trećoj zoni, potom 50 eura u drugoj, pa sve do 58 eura po kvadratu u prvoj zoni, dok su u većini drugih opština niže za čak 20 do 30 eura po kvadratu. Imajući u vidu višedecenijsko uzimanje od Pljevalja svega što se moglo uzeti, cijene treba da bude najmanje u Pljevljima”, smatra Bojović.

On kaže da će mnogi građani Pljevalja za plaćanje ovako visoke naknade morati da “odvajaju od usta”.

“U ambijentu ogromne nezaposlenosti, malih plata i penzija, izostanka investicija i novih radnih mjesta, cijene treba da budu najmanje duplo niže”, rekao je Bojović.

Bonus video: