Bar: Komunalnoj policiji rekli da su stabla sama pala, investitor zvanično nepoznat

Barski Čempresari su na svojoj Fejsbuk stranici odmah reagovali, iskazujući zabrinutost što se u širem urbanom jezgru gradi tokom ljeta, kada važi zabrana izvođenja građevinskih radova
11133 pregleda 11 komentar(a)
Detalj sa gradilišta u Baru, Foto: Privatna arhiva
Detalj sa gradilišta u Baru, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.08.2019. 22:02h

U Baru su danas četiri stabla pala tik pored trotoara unutar gradilišta višespratnice u Makedonskoj ulici.

Prema dostupnim podacima, na lice mjesta danas je poslije više intervencija građana pred kraj radnog vremena izašla patrola Komunalne policije kojoj su na gradilištu saopštili da stabla "nisu namjerno oborena, već ih je potkopala podzemna voda, pa su se sama obrušila".

Investitor je zvanično nepoznat, jer na gradilištu, iako to zakon nalaže, nema istaknute table sa podacima o njemu, izvođaču radova, nadzornom organu, građevinskoj dozvoli.

Kontrola i sankcionisanje ovakvog postupanja su u nadležnosti građevinsko-urbanističke inspekcije.

"U ovom slučaju nema kršenja naredbe predsjednika Opštine Dušana Raičeviča o zabrani građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone, jer se radi o lokaciji "preko bulevara", odnosno, lokaciji koja nije u priobalnom pojasu na koji se odnosi naredba", rečeno je večeras nezvanično "Vijestima" u Opštini Bar.

Barski Čempresari su na svojoj Fejsbuk stranici odmah reagovali, iskazujući zabrinutost što se u širem urbanom jezgru gradi tokom ljeta, kada važi zabrana izvođenja građevinskih radova.

Čempresari, ali i drugi Barani su na društvenim mrežama, ogorčeni što se sada i u Makedonskom naselju odnosno Bjelišima, nastavlja neslavni ovogodišnji barski trend uništavanja drveća, nakon sječe 90 stabala čempresa u srednjoškolskom dvorištu, te desetkovanja zimzelenih zasada u Zelenom pojasu.

Bonus video: