Novi izgled tri operacione sale bjelopoljske bolnice

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja novembra
789 pregleda 0 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Ažurirano: 10.08.2019. 17:29h

Radovi na rekonstrukciji operacionog bloka i Odjeljenja za intenzivnu njegu u bjelopoljskoj bolnici počeće uskoro, čime će biti riješen višedecenijski problem uslova rada u tim odjeljenjima.

Sve procedure oko izbora izvođača radova sprovodi Tika, koja je obezbijedila donaciju vrijednu 70 hiljada eura.

Direktorka Bolnice Biserka Bulatović je kazala da će rekonstrukcijom operacionog bloka i odjeljenja za intenzivnu njegu kvalitet zdravstvenih usluga biti povećan.

“Operacioni blok otvoren je 1992. godine, kada su otvorene i dvije sale, hirurška i ginekološka. Godine 2000. je otvorena ortopedska sala, i od tada nije bilo ulaganja u taj segment Opšte bolnice”, kazala je ona.

Plan rekonstrukcije uslijedio je prije oko pola godine, nakon razgovora sa predstavnicima humanitarne organizacije Tika.

“Skoro pet mjeseci smo čekali završetak projektne dokumentacije, tenderska komisija je završila svoj dio posla i ubrzo nam je iz Tike uručena vrijedna donacija”, kazala je Bulatović.

U posljednje dvije godine, ističe ona, u operacionom bloku je urađeno 2.500 operacija, odnosno hirurških intervencija.

“Rekonstrukcijom je obuhvaćena adaptacija sve tri sale, odvajanje intenzivne i poluintenzivne njege, što do sada nije bilo moguće, kao i kupovina toplog stola za reanimaciju i ginekološke lampe”, pojasnila je Bulatović.

Radovi koji počinju uskoro trebalo bi da budu završeni do kraja novembra.

Bonus video: