U četvrtak humanitarno veče za Rosu Knežević

Nikšićanka Rosa Knežević ima 27.godina, teškog je materijalnog stanja, i od 2011. ide na dijalizu bubrega, a isto toliko vremena se nalazi na Nacionalnoj listi kadaveričnih (umrlih) donora
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2018. 10:13h

Na Univerzitetu Crne Gore, 15.marta u sali 106, od 19 do 21 čas, biće organizovano humanitarno veče za Rosu Knežević, pod nazivom „Vaše malo, nekom znači mnogo“. Na ulazu će biti postavljena kutija za prikupjanje priloga, a tokom večeri nastupiće stand up komičari Aleksandar i Igor Šuković i Boris Božović & Friends.

Nikšićanka Rosa Knežević ima 27.godina, teškog je materijalnog stanja, i od 2011. ide na dijalizu bubrega, a isto toliko vremena se nalazi na Nacionalnoj listi kadaveričnih (umrlih) donora.

Ljekari su joj predložili hitnu transplataciju bubrega a kako nema adekvatnog donora jedino rješenje je da se transplatacija obavi u Moskv, a za to joj je potrebno oko 60 hiljada eura. Do sada je prikupljeno oko sedam hiljada.

Rosini roditelji ne mogu biti donori bubrega zbog njihovog lošeg zdravstvenog stanja. otac je teški srčani bolesnik koji je operisao karcinom, a majka ima tumor limfnih žlijezda. Roditelji su joj razvedeni, i ona sa majkom živi kao podstanar. Obje primaju tuđu njegu i naknadu sa Biroa i ta primanja zajedno iznose oko 200 eura.

“Poslala sam dopis svim nadležnim institucijama da mi pomognu i čekam njihov odgovor. Završila sam za turističkog tehničara i ljetos sam smogla snage da radim, ali više ne mogu, jer mi otkazuju i drugi organi. Teško je znati da postoji rješenje, a za isto nemati sredstva”, kazala je Knežević koja tri puta sedmično ide na dijalizu bubrega.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu Rosi Knežević da prikupi sredstva potrebna za transplataciju mogu to da urade uplatom na njen žiro račun: 535 -0100100587887 – 08 kod Prve banke.

Galerija

Bonus video: