Akcija "Biciklom kroz kulturu" u Beranama

„Ove godine obilježavamo Međunarodni dan mladih u duhu povezivanja globalnih i lokalnih tema", kazali su iz Savjeta mladih opštine Berane
540 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se danas obilježava u čitavom svijetu, Savjet mladih opštine Berane organizovao je akciju pod sloganom „Biciklom kroz kulturu“.

Iz Savjeta mladih su kazali da je njihova aktivnost zamišljena kako bi s jedne strane promovisala zdrave stilove života kroz upotrebu ovog prevoznog sredstva i, s druge strane, pokazala da mladi vrjednuju kulturno nasljeđe kroz posjetu spomenicima koji se nalaze na teritoriji ove opštine.

„Ove godine obilježavamo Međunarodni dan mladih u duhu povezivanja globalnih i lokalnih tema. Kako Ujedinjene nacije obilježavaju ovaj dan pod sloganom „Transformacija obrazovanja“, mi smo odabrali da u skladu sa tim na nešto drugačiji način organizujemo ovu manifestaciju” – istakli su u Savjetu mladih.

Akcija počinje od 16 časova, okupljanjem učesnika u centru grada, gdje će se izvršiti njihova registracija i odakle će krenuti vožnju po isplaniranoj ruti.

“Od 16 do 17 časova je okupljanje u centru grada, kod štanda, gdje će biti izvršena registracija učesnika i gdje će svi prijavljeni da dobiju majice, a oni koji budu bez bicikla, dobiće na upotrebu, koje će po završenoj aktivnosti vratiti. U 17 do17:15 časova posjetit ćemo Polimski muzej, nakon toga u 17:30 časova kuću vojvode Gavra Vukovića. Period od 17:40 do 18:00 časova predviđen je za posjetu manastira Đurđevi Stupovi, zatim 18:15 časova spomen park na Jasikovcu, gdje će biti organizovano druženje, uz osvježenje i osvrt na temu okupljanja“ – najavljeno je iz Savjeta mladih opštine Berane.

Bonus video: