Tužba Hamfrisa nije otjerala turiste iz Engleske

Gosti iz Engleske tuže TUI zbog smještaja u ulcinjskom hotelu. Britanski medij prenio njihova loša iskustva od lani, sa kojima nijesu saglasni u Karizmi
2807 pregleda 3 komentar(a)
Kada je lani dolazila porodica Hamfris nije sve bilo završeno, Foto: Karismaadriatic.com
Kada je lani dolazila porodica Hamfris nije sve bilo završeno, Foto: Karismaadriatic.com

Šestočlana porodica iz Velike Britanije tužila je poznatu njemačku agenciju TUI zbog neprijatnog iskustva koje je prošle godine doživjela na crnogorskom primorju. Džoan Hamfris (53) i njen suprug Kevin (46) angažovali su advokatsku kancelariju “Bott and Co”, tražeći pred tamošnjim sudom naknadu zbog toga što im se, kako je prenio engleski “Dejli mejl”, odmor od 6,8 hiljada funti pretvorio “u noćnu moru”.

Iz kompanije “Karisma hotels adriatic”, u čijim hotelima na Velikoj plaži u Ulcinju su odsjeli Hamfrisovi sa roditeljima i djecom, ne spore da su lani usljed loših vremenskih prilika u junu kasnili završni radovi na izgradnji hotela, zbog čega su neki gosti koji su ranije bukirali smještaj bili nezadovoljni.

„Među njima su bili i Hamfrisovi, koji su podnijeli tužbu što je i objavljeno u jednom engleskom mediju. Sudski postupak je u toku i TUI ne želi da komentariše navode iz tužbe jer smatra da je to u ovom momentu neprikladno. U svakom slučaju, to nije cijela istina“, saopšteno je “Vijestima” u odgovoru kompanije, koja je partner TUI na projektu “Holiday Villages Montenegro” na Velikoj plaži.

Kako je prenio “Dejli mejl”, porodicu iz Engleske u Ulcinju nije dočekalo ono što su platili - ol inkluziv hotel sa četiri zvjezdice, četiri restorana i spa centri u „selu za odmor iz snova“. Umjesto toga imali su samo restoran na bazi švedskog stola jer ostali objekti još nijesu bili završeni. Hamfrisovi su novinaru “Dejla mejla” ispričali i da su ih na Velikoj plaži dočekali građevinski radnici, smrad, polomljene instalacije i sirova hrana.

Džoan je priznala da je nekoliko sedmica prije dolaska u Crnu Goru TUI obavijestio da će hotel biti dovršen, ali ne i neki sadržaji poput spa centara, frizerskih salona i tobogana. “Izgledalo je nevjerovatno, a osoblje TUI-ja toliko je govorilo o hotelu. Svi smo se doista radovali tome, posebno djeca. Očekivali smo sve što smo željeli na odmoru: barove, restorane, spa, teretane i bazene za odrasle. Mislili smo da je TUI ugledna kompanija pa smo vjerovali da će sve biti onako kako su opisali“, rekla je Džoan novinaru.

Familija je od TUI-ja dobila vaučer za odmor za iznos od 1.025 funti, manje od četvrtine iznosa koji su platili za cijelo ljetovanje u Crnoj Gori. Nakon toga, Džoan i Kevin odlučili su da pravdu potraže na sudu.

U kompaniji “Karisma hotels adriatic” tvrde da sporni članak u britanskom časopisu ne donosi pravu sliku rizorta “Holiday Villages Montenegro”.

„Priča supružnika iz Engleske može zvučati obeshrabrujuće i demotivišuće u kontekstu njihove posjete kompleksu, stoga je važno prepoznati činjenice. Još prošle godine, nakon završenih radova na samom kompleksu, ‘Karismin’ hotel je izgledao besprekorno, o čemu je svjedočila popunjenost od preko 90 odsto, kao i brojni zadovoljni gosti­“, navode iz PR sližbe kompanije.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti”, kazali su da u hotelima na Velikoj plaži sada boravi oko 50 odsto više gostiju iz Engleske nego lani. U prilog tome, kako je kazala, ide i činjenica da je sa četiri aerodroma iz Engleske, preko TUI-ja, do Podgorice i Tivta do sada realizovano oko 60 letova i da se očekuje još toliko.

„Ove godine popunjenost je već u maju dostigla 80 odsto, a u ovom trenutku svi kapaciteti hotela su popunjeni“, kazali su iz PR službe "Karisma hotels adriatic".

“Sun” i “Mirror” - pozitivno iskustvo

Iz kompanije podsjećaju da su o hotelu “Holiday Villages Montenegro” objavljeni tekstovi u britanskim časopisima “Sun” i “Mirror”.

„O oživljavanju južnog Jadrana i produžetku sezone u nažem rizortu, pisali su novinari Martin Fricker (The Mirror), Nick Roston-Pike (The Sun). Oni su u našem kompleksu ove godine boravili zajedno sa kolegama iz Velike Britanije Emmom Kirkham (Family Traveller) i Shereen Low (Bella/TaB), tako da očekujemo još pozitivnih reakcija”, navode iz PR službe "Karisma hotels adriatic".

Bonus video: