Trafo stanica na Bjelasici

“Veoma sam zadovoljan dinamikom radova na ovom kapitalnom projektu. Pored radova na elektroenergetskoj infrastrukturi, radovi na izgradnji puta su u odmakloj fazi"
1418 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na Bjelasici, Foto: Opština Bijelo Polje
Radovi na Bjelasici, Foto: Opština Bijelo Polje

Radovi na izgradnji budućeg ski centra “Cmiljača”na Bjelasici realizuju se planiranom dinamikom, a ovog ljeta se uveliko radi na izgradnji elektroenegetske i putne infrastrukture. Trenutno se izvode radovi na izgradnji elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja budućih žičara u okviru ski kompleksa “Cmiljača”, gdje se priprema prostor za postavljanje trafostanice na lokaciji Majstorovina u Bijelom Polju. Pripremni radovi obuhvataju građevinske i zanatske poslove, radi izgradnje konstrukcije za buduću elektroenergetsku opremu.

“Veoma sam zadovoljan dinamikom radova na ovom kapitalnom projektu. Pored radova na elektroenergetskoj infrastrukturi, radovi na izgradnji puta su u odmakloj fazi. Do sada je asfaltirano 5,5 kilometara puta prema Bjelasici, a trenutno se izvode radovi na probijanju preostalih 10 kilometara. Konstrukcija za žičaru je stigla i očekujem da će izvođač radova uskoro početi pripremne radove za postavljanje stubova, čije se montiranje očekuje početkom oktobra mjeseca, kada će Bjelasica dobiti prve obrise budućeg ski centra” rekao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Vrijednost investicije, koju Vlada finansira kroz kapitalni budžet, iznosi više od 23 miliona eura.

Bonus video: