Šest radnih mjesta za osobe sa invaliditetom

Predstavnik Zavoda za zapošljavanje Denis Martinović je kazao da je svrha projekta da se kroz motivaciju, osnaživanje i obrazovanje unaprijedi ukupni sociekonomski razvoj i kvalitet života OSI
757 pregleda 1 komentar(a)
Sa prezntacije projekta, Foto: Jadranka Ćetković
Sa prezntacije projekta, Foto: Jadranka Ćetković

Šest lica sa invaliditetom biće osposobljeno za zanimanje kuvar, radnik u fotokopirnici i na dizajnu materijala, kroz projekat "Radom do boljeg života", koji knjižara "Student" realizuje u saradnji sa NVO "Početak-Initio".

Ukupna vrijednost projekta "Radom do boljeg života" iznosi 52.302,58 eura, od čega Zavoda za zapošljavanje Crne Gore obezbjeđuje 49.687,45 eura, dok će preostali iznos od 2.615,13 eura obezbijediti podnosilac projekta.

Sakib Kolić iz knjižare "Student" je kazao da je cilj projekta da se uz povećanje stručne i radne kvalifikacije otvore nova radna mjesta za OSI u Bijelog Polju.

"Šest osoba će proći trodnevni psihološko-motivacioni trening, a potom i tromjesečnu obuku na konkretnom radnom mjestu a po završetku obuke svi će biti radno angažovani kod partera NVO “Početak-Intio”. Po završetku projekta najmanje dvije osobe će moći da nastave da rade najmanje devet mjeseci", kazao je Kolić, dodajući da će se tokom deset mjeseci, koliko traje projekat, raditi i na promociji zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

On je objasnio da ovim projektom žele da pokrenu pitanje primjene standard pristupačnosti i zapošljavanja OSI.

"U narednim mjesecima održaćemo pet javnih tribina, koje će biti organizovane u Bijelom Polju, Rasovu, Loznoj, Bistrici, Zatonu.

Amer Smailović iz iste NVO je kazao da ta organizacija okuplja 68 osoba sa invaliditetom sa seoskog područja.

Predstavnik Zavoda za zapošljavanje Denis Martinović je kazao da je svrha projekta da se kroz motivaciju, osnaživanje i obrazovanje unaprijedi ukupni sociekonomski razvoj i kvalitet života OSI.

Bonus video: