UZURPIRALI PLAC U ZALEĐU VELIKE PLAŽE

Ne zna se ko živi u ilegalno ograđenim auto prikolicama

“Ne, ovo je moje lično, privatno. Napustite lokaciju odmah“, kazao je muškarac novinaru "Vijesti"
13082 pregleda 11 komentar(a)
Izgradili kolibu “na divlje” i brane prolaz, Foto: Samir Adrović
Izgradili kolibu “na divlje” i brane prolaz, Foto: Samir Adrović

Inspektori Ministarstva održivog razvoja i turizma provjeravaju ko su ljudi koji žive u nelegalno ograđenim auto prikolicama između kupališta Safari i Pearl beach u zaleđu Velike plaže.

U javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom, “Vijestima” je potvrđeno da je njihova inspekcija prije sedmicu bila na terenu, ali da nije mogla da utvrdi ko tamo stanuje jer nema pravo da legitimiše. Prijavljena je zato, kako ističu, samo uzurpacija državne imovine.

U to se uvjerio i novinar „Vijesti“ protekle sedmice, kada mu je stariji muškarac, koji nije želio da se predstavi, zabranio prolaz. 

Na primjedbu da je to državna imovina, on je tada kazao: “Ne, ovo je moje lično, privatno. Napustite lokaciju odmah“.

Ekipa “Vijesti”, nakon prijave više turista da im mušarac iz jedne od prikolica ne dozvoljava boravak u blizini, govoreći im da je imovina privatna, ponovo je obišla lokaciju i na licu mjesta nije zatekla stanare. Jedna prikolica ograđena je visokom trskom, na 40 do 50 metara od mora. U pijesku uglavljena satelitska, ispred drveni sto i klupe, ložište za roštilj i sač, kućica za psa, unutar guste trske otvoreni tuš, pored džip albanskih registarskih oznaka... 

Preko puta takođe prikolica ali ograđena trakom, vidi se veš na žici, ispred je parkiran džip novosadskih tablica... Tako izgleda mjesto između Borove šume i plaže, koje su, koje su kako tvrde u JP, nelegalno ogradile za sada nepoznate osobe.

“Kako po izmjenama i dopunama Programa privremenih objekata za period od 2019-2023, na pomenutoj lokaciji nije predviđeno postavljanje objekata, zbog nelegalnog zauzimanja lokacije, proslijeđena je prijava nadležnim inspekcijskim organima”, piše u odgovoru PR službe Morskog dobra.