Tužilaštvo ocijenilo da nema elemenata krivičnog djela u komentarima Mirne Nikčević

U porukama upućenim Tatar, Nikčević je, pored ostalog, napisala "smrdo neopjevana", "g****, krvi ću ti se napit", "krvniče", "splačino"...
12406 pregleda 51 komentar(a)
Mirna Nikčević, Foto: Facebook
Mirna Nikčević, Foto: Facebook

Više državno tužilaštvo u Podgorici ocijenilo je da u porukama koje je Mirna Nikčević, savjetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, na društvenoj mreži Fejsbuk uputila Ireni Tatar iz Podgorice, nema elemenata krivičnog djela, već da je u pitanju prekršaj.

U porukama upućenim Tatar, Nikčević je, pored ostalog, napisala "smrdo neopjevana", "g****, krvi ću ti se napit", "krvniče", "splačino"... "Više državno tužilaštvo ocijenilo je govor mržnje činovnice Mirne na mom profilu: Vrijeđanje po vjerskoj osnovi i prijetnje životom ne sadrže elemente krivičnog djela, već samo prekršajnog. Da nije žalosno, bilo bi smiješno sve ovo... Ne želim nikoga u pritvoru, čak nisam ni pokretala privatnu tužbu, ali odgovornost mora postojati za ozbiljne, teške riječi. Ovo je priča o odgovornosti, o sistemu najvažnijih institucija u jednoj zemlji", napisala je Tatar na Fejsbuku nakon odluke Višeg državnog tužilaštva. Nikčević je tokom sporne prepiske sa Tatar objavila i više komentara u kojima je vrijeđela vjernike koji su se na Trojičindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Zbog stavova i komentara koje je iznijela, Ministarstvo vanjskih poslova skratilo je mandat Nikčević i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Bonus video: