Traži smjenu jer su stanovi zimi studeni

2191 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Trepča, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Trepča, Foto: Goran Malidžan

Upravnik zgrade “Trepča” u centru Pljevalja Goran Knežević zatražio je od gradonačelnika Igora Golubovića smjenu vršioca dužnosti direktora opštinskog preduzeća “Grijanje” Mile Vasilijević, optuživši je da ne radi kvalitetno i stručno.

Knežević je dopis uputio i predsjedniku Skupštine, sekretaru Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove saobraćaj i vode i Upravnom odboru “Grijanja”.

Vasilijevićeva je kazala da nema komentar na optužbe koje je na njen račun iznio Knežević, jer “ne zaslužuju nikakav odgovor”.

Knežević traži da se na čelo “Grijanja” postavi stručno i odgovorno lice koje će raditi u interesu preduzeća, zaposlenih i građana.

“Prošle grijne sezone imali smo skoro svakog mjeseca po desetak prijava na loše grijanje, prijavljivali smo kvarove i svaki put pred dolazak komisije direktorica bi dala nalog kotlarnici da se kotlovi podlože onako kako bi stvarno trebalo da bude i temperature bi bile onakve kako je propisano opštinskom odlukom. Već sjutradan, grijanje bi bilo smanjeno. Stanari su masovno dolazili kod direktorice, a vraćali su se sa riječima da ih je vrijeđala i bila jako drska prema njima. I ja sam se u to uvjerio kao upravnik zgrade kada me je direktorica prijavila policiji zbog navodnih uvreda koje sam joj uputio, za šta nije imala dokaza. Da bi mi se osvetila, zbog duga od 39 eura predala me je javnom izvršiocu što je nezabilježeno jer niko unazad deset godina nije predat izvršitelju za dug manji od 100 eura”, navodi Knežević u zahtjevu.

Ocijenio je i da je slučaj šefa kotlarnice u Skerlićevoj ulici Miša Popovića, protiv kojeg se vodi istraga zbog navodne preprodaje uglja preduzeća namijenjenog za grijanje, dodatni razlog za njenu smjenu.

“Mi stanari zgrade ‘Trepče’ ne želimo više da plaćamo uslugu koja nam se godinu unazad, otkad je ona direktorica, ne isporučuje. Sve naše primjedbe ubuduće ćemo upućivati direktno Opštini Pljevlja i medijima. Sigurno nećemo plaćati uslugu koju nemamo, a uz to doplaćivati druge vidove gijanja svojih stambenih prostora”.

Tvrdi da postoje stotine prigovora svake grijne sezone na loš kvalitet grijanja što mogu potvrditi načelnik, inspektori i službenici Komunalne policije kojima su građani takođe prijavljivali nepoštovanje opštinske odluke o isporuci toplotne energije.

Bonus video: