Medojević: Režim zavisan od švercerskih klanova na Kosovu i Albaniji

Medojević ocijenio da je granica Crne Gore sa Albanijom i Kosovom "najporoznija granica u Evropi" i da predstavlja otvoreni put za šverc droge, cigareta, oružja, ljudi
7439 pregleda 27 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.08.2019. 20:18h

Objašnjenje Uprave policije o ulasku policije Albanije na teritoriju Crne Gore vrijeđa zdrav razum i samo pokazuje koliko je režim u Podgorici u poziciji zavisnosti od švercerskih klanova na Kosovu i Albaniji, saopštio je poslanmik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Iz Uprave policije danas je pojašnjeno da su službenici granične policije Albanije prethodnih dana boravili na teritorijama opština Andrijevice i Berana u pograničnom dijelu prema Albaniji u skladu sa sporazumom dvije države, a u vezi sagledavanja stanja graničnih piramida i oznaka od strane albanske policije i službenika uprava za nekretnine dvije države.

"Ne postoji takav Sporazum na svijetu gdje jedna država dozvoljava policijskim snagama druge države da ulaze na sopstvenu teritoriju. Svaki ulazak stranih policijskih i vojnih snaga smatra se agresijom i povodom za oružanu intervenciju. Nijedna policija svijeta neće dopustiti policiji druge države da ulazi na njenu teritoriju i obavlja policijske aktivnosti. Jedino što je moguće i u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore jeste da se formiraju zajedničke patrole, radi obavljanja nekih operativnih radnji u cilju borbe protiv šverca i organizovanog kriminala", saopštio je Medojević.

On je ocijenio da je granica Crne Gore sa Albanijom i Kosovom "najporoznija granica u Evropi" i da predstavlja otvoreni put za šverc droge, cigareta, oružja, ljudi.

"Taj šverc je zajednički posao režima u Podgorici i Prištini, što je i javno priznao jedan od ključnih narkobosova regiona Naser Keljmendi, kada je rekao da ima mnogo prijatelja u vrhu vlasti u Crnoj Gori i da je aktivno pomagao crnogorski referendum finansirajući dovođenje glasača sa Kosova i dijaspore".

Prema riječima Medojevića, švercerski kanal od Luke Bar preko Rožaja je glavna ruta za šverc droge i cigareta prema EU.

"Jasno je da se radi o zajedničkom biznisu vrhova vlasti u Podgorici i Prištini. Ta granica je ozbiljan bezbjednosni problem Crne Gore i osnovano sumnjamo da su Đukanović i Marković zbog svojih primarnih interesa u švercu, poklonili dio teritorije Crne Gore, Kosovu i da je to razlog patroliranja albanske policije unutar zvanične teritorije države Crne Gore".

Medojević je ime Demokratskog fronta pozvao "sve patriotske snage u Crnoj Gori na pozornost i spremnost na odbranu vitalnih državnih i nacionalnih interesa".

"Jer švercerska vlast u Crnoj Gori je zbog ličnog profita spremna da ugrozi teritorijalni integritet i suverenitet države. DF neće priznati nikakve promjene granica i pomirenja na štetu države Crne Gore i bićemo spremni, kada dođemo na vlast, da Vojsku Crne Gore vratimo na granice kako bi se zaštitio teritorijalni integritet države. Granica prema Kosovu i Albaniji je jedan od najvecih bezbjednosnih problema Crne Gore i ako bude potrebe tu se treba podići zid, da bi se spriječio šverc i kriminal koji ugrožava nacionalne i državne interese Crne Gore", zaključio je Medojević.

Bonus video: