Krivolovci pustoše župsku rijeku: U ime riba, progovorili mještani

“Molimo, mi nekolike ribe koje nijesmo baš za pojesti, a jedine imamo šansu da damo porod, jer ove male će biti polovljene od proljeća, da nam date tu jednu šansu. Nas je sve manje, a vas sve više, a i način na koji nas lovite više nije fer. Nestaćemo kao i naši sunarodnici rakovi. Najiskrenije vas molimo“, piše na tabli
3236 pregleda 2 komentar(a)
Tabla postavljena kraj rijeke, Foto: Privatna arhiva
Tabla postavljena kraj rijeke, Foto: Privatna arhiva

Krivolovci i dalje love autohtonu pastrmku iz Gračanice iako je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja 2016. naredilo da se zabranjuje ulov svih vrsta ribe iz te rijeke.

Kada već riba ne može da “progovori”, sjetili su se mještani župskog sela Morakovo i pored Gračanice postavili plakat sa “satiričnim obraćanjem pastrmke Župljanima”.

“Molimo, mi nekolike ribe koje nijesmo baš za pojesti, a jedine imamo šansu da damo porod, jer ove male će biti polovljene od proljeća, da nam date tu jednu šansu. Nas je sve manje, a vas sve više, a i način na koji nas lovite više nije fer. Nestaćemo kao i naši sunarodnici rakovi. Najiskrenije vas molimo“, piše na tabli.

Iz Sportsko-ribolovnog kluba (SRK) Nikšić najavili da će u narednom periodu njihova ribočuvarska služba u prisustvu inspektora za slatkovodno ribarstvo obilaziti teren uzvodno uz rijeku Gračanicu do Morakova i protiv svih onih koji budu uhvaćeni u krivolovu podnositi krivične prijave.

Bonus video: