Konjević sa navijačima na tenku ispred Zvezdinog stadiona

Postavljanje tenka Crvena zvezda je na zvaničnoj Facebook stranici propratila uz komentar da "Marakana sad ima još jednu atrakciju"
41949 pregleda 317 komentar(a)
Miloš Konjević (skroz lijevo) na tenku postavljenom ispred "Marakane", Foto: Čitalac Vijesti
Miloš Konjević (skroz lijevo) na tenku postavljenom ispred "Marakane", Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 27.08.2019. 13:12h

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi iz redova Novske liste Miloš Konjević slikao se na tenku koji je uprava fudbalskog kluba Crvena zvezda postavila ispred ulaza na sjevernu tribinu "Marakane".

"Vijestima" je čitalac dostavio fotografiju na kojoj se Konjević vidi u društvu navijača "crveno-bijelih".

Kako su pisali pojedni srpski, a kasnije objavljivali mnogi regionalni mediji (Jutarnji.hr, Index.hr, Al Džazira Balkan, Nezavisno, Bljesak, Radio Sarajevo...) radi se o tenku T-55, koji je zaplijenjen u Vukovaru i koji je bio borbeno vozilo jugoslovenske vojske iz vremena rata sa početka devedesetih.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je kazao da se ne radi o tenku, već o maketi. FK Crvena zvezda se nije zvanično oglašavala, ali je RSB portal na kom se okuplja veliki broj navijača objavio da se ne radi o tenku iz Vukovara, da sa tim nema nikakve veze, već da je kupljen na otpadu u Leskovcu. Oni su optužili "Večernje novosti" koje kontroliše visoki funkcioner Partizana Milorad Vučelić da je dezinformisao javnost da je tenk iz Vukovara.

Na tenku je cijev zalivena, a na njega je sa prednje strane po postavljanju bila je okačena zastava navijača Crvene zvezda sa natpisom "Severna armija".

Hrvatski Jutarnji list je postavku ispred stadiona okarakterisao kao "morbidnu provokaciju", navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisano "Vukovar".

Postavljanje tenka Crvena zvezda je na zvaničnoj Facebook stranici propratila uz komentar da "Marakana sad ima još jednu atrakciju".

Postavljeni tenk nije u funkciji, a kako prenosi N1, dar je jedne firme navijačima.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela u telefonskom razgovoru za N1 nije želio da komentariše da li klub stoji iza postavljanja tenka, a pojašnjenje nisu uspjeli da dobiju ni od generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

Crvena zvezda večeras igra revanš meč plej ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv Jang Bojsa. U prvom meču u Bernu rezultat je bio 2:2.

Bonus video: