Ograda na Zabjelu uklonjena, deponija ponovo raste

Nakon pisanja “Vijesti”, otpad očišćen u Ulici Ksenije Cicvarić na Zabjelu, a lokacija ograđena
1555 pregleda 1 komentar(a)
Uklonjena ograda na ulazu na plac u Zabjelu, Foto: Borko Ždero
Uklonjena ograda na ulazu na plac u Zabjelu, Foto: Borko Ždero

U Ulici Ksenije Cicvarić, u podgoričkom naselju Zabjelo, opet se odlaže otpad tik uz saobraćajnicu.

“Vijesti” su u junu pisale da se sa nelegalne deponije širi nesnosni smrad, jer se, osim građevinskog šuta, na toj lokaciji odlaže i životinjski otpad.

Nakon pisanja “Vijesti”, otpad je očišćen, a na ulazu su postavljene armaturne mreže, kako bi se onemogućio prilaz parceli, za koju Gavni grad tvrdi da je privatno vlasništvo.

Međutim, kako je kazao “Vijestima” jedan od mještana, prije više od deset dana, neko je uklonio dio zaštitne ograde od armature i sada se opet tu odlaže otpad.

“Ne mogu da shvatim taj postupak, nevjerovatno. Otpad je bio uklonjen, odvezen kamionima, ali sada se neko drznuo da makne ogradu i nastavi po starom”.

Iz Glavnog grada “Vijestima” su ranije saopštili da nemaju obavezu da uklone deponiju, jer je parcela privatno vlasništvo.

Mještani strahuju da može doći do zaraze s obzirom na to da ne jenjavaju ljetnje vrućine, a kako su istakli, kada duva vjetar, ne mogu da otvore prozore zbog neprijatnih mirisa. Tvrde da bi nadležni morali da se pozabave ovim problemom.

Na tom mjestu, pojašnjavaju, odlagan je godinama građevinski šut sa raznih lokacija, a navodno je zemljište trebalo da bude privedeno namjeni, odnosno da preko parcele bude izgrađena nova saobraćajnica.

Iz Glavnog grada su “Vijestima” saopštili da zemljište na kojem se odlaže otpad nije javno, već je u pitanju privatna imovina.

“Zemljište na kojem su odložene prisutne količine otpada nema status javnog, već je u pitanju privatna imovina. S tim u vezi, nadležne gradske službe nemaju ni obavezu ni ingerenciju da mogu uklanjati otpad sa zemljišta koje je u privatnom vlasništvu”, istakli su iz Glavnog grada, ne precizirajući u čijem je vlasništvu parcela, odnosno deponija.

Kako su naveli, vlasnici parcele dužni su da je uređuju i održavaju.

Bonus video: