Počinje gradnja puta od Velestova do Komana

Ocijenjeno je da su Prijestonica Cetinje i opština Danilovgrad primjer dobre saradnje, koja će kroz projekte od lokalnog i nacionalnog značaja biti dodatno unaprijeđena
1717 pregleda 0 komentar(a)
Kovačević i Kašćelan, Foto: Prijestonica Cetinje
Kovačević i Kašćelan, Foto: Prijestonica Cetinje

Izgradnja dijela puta od Velestova do Komana, koja bi trebalo da započne naredne sedmice, značajno će unaprijediti život mještana tog kraja i bolje povezati Katunsku nahiju sa opštinama Cetinje, Danilovgrad i Podgorica, ocijenili su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Nova trasa puta dužine je šest kilometara, a biće rađena uz podršku Vojske Crne Gore. Njenom gradnjom, kako je saopšteno iz Prijestonice, otpočinje realizacija ugovora o zajedničkom ulaganju u poboljšanje putne infrastrukture koji su nedavno potpisali Kašćelan, Kovačević i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Kašćelan i Kovačević su se saglasili da će put od Velestova do Komana omogućiti bolje uslove za život mještana tri opštine, ali i dodatne uslove za razvoj poljoprivrede i turizma, kao i za povratak života na napuštena seoska domaćinstva.

Ocijenjeno je, dodaje se, i da su Prijestonica Cetinje i opština Danilovgrad primjer dobre saradnje, koja će kroz projekte od lokalnog i nacionalnog značaja biti dodatno unaprijeđena. U tom smislu, kako navode iz Prijestonice, posebno su značajni projekti koji se odnose na razvoj seoskog turizma i domaćih proizvoda, ali i na prezentaciju i promociju takve ponude radi generisanja novih zapošljavanja i razvoja ruralnog područja.

Bonus video: