VEĆINA STRANCI

Tivat: Više turista nego prošle godine

Najviše turista – njih 5.254 boravi u privatnom smještaju, u hotelima je odsjelo 877 posjetilaca, dok odmarališta bilježe posjetu 122, a u kampovioma ljetuje 37 turista
1022 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ilustracija, Foto: Siniša Luković

U svim vidovima registrovanog smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 6.290 zvanično prijavljenih turista što je čak 40 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je danas Turistička organizacija najmanjeg grada u Boki.

Od ukupnog broja gostiju, njih 6.257 su iz inostranstva, a samo 33 su posjetioci iz Crne Gore. Najviše turista – njih 5.254 boravi u privatnom smještaju, u hotelima je odsjelo 877 posjetilaca, dok odmarališta bilježe posjetu 122, a u kampovioma ljetuje 37 turista.

Na aerodromu Tivat inače, u subotu ujutro očekuje se milioniti ovogodišnji putnik, i to na jednom od redovnih jutarnjih letova iz Tivta za Moskvu. Promet od milion putnika u tivatskoj vazdušnoj luci ove je godine dosegnut deset dana ranije nego prošle, što pokazuje da je ova turistička sezona i za aerodrom bila vrlo uspješna.

Preporučujemo za Vas