Objavljen poziv za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru

Direktora UJR Rešad Nuhodžić kazao je da očekuje da će kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova
1926 pregleda 2 komentar(a)
Sutomore, Foto: Shutterstock
Sutomore, Foto: Shutterstock

Uprava javnih radova (UJR) objavila je postupak javne nabavke za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru, procijenjene vrijednosti blizu million eura.

Iz UJR-a kazali su da je rok za dostavljanje ponuda 14. oktobar, kada će biti organizovano njihovo javno otvaranje.

“Riječ je o jednoj od četiri faze uređenja tog popularnog primorskog naselja, u koje će Vlada, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložiti ukupno oko 5,4 miliona eura”, navodi se u saopštenju.

Iz UJR-a rekli su da je objavljenom tenderskom dokumentacijom obuhvaćeno skoro pet hiljada metara kvadratnih, koji predstavljaju centralni javni prostor cijelog naselja, sa novom organizacijom trga, pješačke zone i zelenim površinama.

Kako su naveli, izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta finansiralo je Morsko dobro, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, mjesne zajednice “Spič” i nevladinih organizacija iz Sutomora.

“Pri izradi projektne dokumentacije posebno se vodilo računa o racionalizaciji prostora na obali i proširenju zelenih površina duž novog šetališta”, dodaje se u saopštenju.

Direktora UJR Rešad Nuhodžić kazao je da očekuje da će kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova.

“Realizacijom projekta širom otvaramo vrata ne samo za unapređenje turizma, već i za poboljšanje života stanovnika Sutomora”, naveo je Nuhodžić.

Sutomore je, kako je dodao, godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz projekat dobije nove, moderne sadržaje.

Nuhodžić je istakao da ta investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama.

Bonus video: