Kurgaš i policija čekali komunalce zbog performansa ispred zgrade Delegacije EU

Kurgaš je "Vijestima" ispričao da ispred zgrade Delegacije EU došao kako bi Aivu Oravu uručio pismo i upozorio Delegaciju na devastaciju prirodnih dobara.
4262 pregleda 1 komentar(a)
Kurgaš ispred zgrade Delegacije EU, Foto: Zoran Đurić
Kurgaš ispred zgrade Delegacije EU, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.09.2019. 13:59h

Službenici Uprave policije (UP) nakon sat vremena omogućili su kretanje građanskom i eko aktivisti Mirsadu Kurgašu, pošto su mu ga prethodno ograničili zbog performansa ispred zgrade Delegacije Evropske unije u Podgorici.

Kurgaš je "Vijestima" ispričao da ispred zgrade Delegacije EU došao kako bi šefu Delegacije EU, Aivu Oravu, uručio pismo i upozorio Delegaciju na devastaciju prirodnih dobara.

Zbog ispisivanja grafita "SOS for Adriatic" (SOS za Jadran) na ulici, službenici policije su ga upozorili da mora sačekati Komunalnu policiju.

Nakon 40-minutnog čekanja, Kurgaš je službenike policije obavijestio da je odavno prošlo "akademskih 15 minuta", da im je poznat njegov identitet i da neće više čekati.

Oni su ga upozorili da će ga uhapsiti.

Nakon razgovora sa pretpostavljenima, službenici UP su dozvolili Kurgašu da se udalji, jer su procijenili da je sasvim dovoljno čekao službenike UP, s obzirom da nije počinio krivično djelo, već moguće samo prekršaj.

Bonus video: