Mogu da dograde “Mogren”

Gradi se i otvoreni bazen, spa-centar, a hotel će imati i luksuzni predsjednički apartman, dok će svi sadržaji u njemu biti prilagođeni standardima koje hotel sa pet zvjezdica treba da ima
2784 pregleda 0 komentar(a)
Budući izgled hotela “Mogren”
Budući izgled hotela “Mogren”

Glavna budvanska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost državnoj hotelskoj grupi Budvanska rivijera da rekonstruiše i dogradi hotel “Mogren”, s ciljem da ovaj zaštitni znak metropole turizma dobije prestižnu petu zvjezdicu za kvalitet.

Idejnim rješenjem za “Mogren”, koji je naspram Staroga grada sa kojim čini jedinstvenu cjelinu, praktično bi zadržao prepoznatljivi izgled, nadograđuje se samo jedna etaža, iako je planskim dokumentom na toj lokaciji moguće da se nadograde tri sprata.

Gradi se i otvoreni bazen, spa-centar, a hotel će imati i luksuzni predsjednički apartman, dok će svi sadržaji u njemu biti prilagođeni standardima koje hotel sa pet zvjezdica treba da ima. Ovim se zatvara desetogodišnji inevesticoni ciklus vrijedan skoro 50 miliona eura tokom koga je hotelska grupa renovirale sve hotele od petrovačkih „Palasa“ i Castellastve“, budvanskog Aleksandra“ i turističkog naselja „Slovenska plaža“, Najnovija investicija, čija realizacija se očekuje da započne tokom ove godine, događa se u vrijeme kada je došlo do podjele nekada najveće hotelske kompanije u većinskom vlasništvu države, iz koje se izdvojila firma „Sveti Stefan hoteli“ i na upravljanje i vlasništvo joj dati grad hotel „Sveti Stefan“ i vila “Miločer”.

Samardžićeva je obavezala HG Budvanska rivijera da prije izrade glavnog projekta izradi studiju vizuelnog uticaja na kulturno dobro “Bedemi sa bašticnima i Stari grad“. “Vijesti” su imale uvid u idejno rješenje.

„Dograđeni i nadzidani djelovi u okviru rekonstrukcije postojećeg hotela ‘Mogren’ predstavljaju jedinstvenu građevinsku, funkcionalnu i tehničku cjelinu, pri tom poštujući zatečeni urbanistički i arhitektonski kontekst zone hotelskog kompleksa ‘Avala - Mogren’, uz očuvanje i unapređenje vrijednosti ambijentalne cjeline i prepoznatljive autorske arhitekture“, navodi se u projektnoj dokumentaciji.

Hotelska grupa je prije godinu i po već rekonstruisala prizemlje hotela i gradsku kafanu, u šta je uloženo milion i po eura.

U idejnom rješenju piše, između ostalog, da su u postojećem, prethodno već adaptiranom prizemlju, pored recepcije u foajeu, smješteni bar, restoran, picerija, poslastičarnica i poslovni prostor sa administracijom.

Na prvom spratu smješteni su restoran i bar, čija je površina proširena za oko 80 kvadrata u odnosu na postojeće stanje. Takođe, na ovoj etaži se nalaze sale za sastanke i konferencije.

Na drugom spratu nalazi se sedam apartmana i 15 dvokrevetnih soba i površina etaža povećena je za 90 kvadrata.

„Proširenje drugog sprata ne istupa iz projekcije gabarita trećeg sprata. Na trećem spratu planirani su teretana sa svojim sanitarnim blokom, tri apartmana i 21 dvokrevetna soba. Između trećeg sprata i četvrte povučene etaže je smještena tehnička etaža. Na četvrtoj - povučenoj etaži, pored zajedničkih komunikacija i terase koja povezuje sve apartmane, nalazi se jedan predsjednički apartman kao i još četiri luksuzna apartmana“, navodi se u projektu.

Bonus video: