Janović otvorio adaptiranu salu u Elektro-ekonomskoj školi

Za 730 đaka bolji uslovi za bavljenje sportom
1804 pregleda 4 komentar(a)
Danas u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Danas u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, i predsjedinik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, otvorili su danas adaptiranu fiskulturnu salu Srednje elektro-ekonomske škole u Bijelom Polju, vrijednu 25 hiljada eura.

Ministar Janović je kazao da su rekonstrukcijom obezbijeđeni uslovi za više od 730 učenika te škole i podsjetio da je Bijelo Polje rasadnik sportista, zbog čega zaslužuju još bolje uslove.

„Mi ćemo sa svoje strane sve učiniti da im to i omogućimo. Siguran sam da će bjelopoljski sportski snovi i dalje da rastu i da će da traju“, kazao je Janović i podsjetio da je od 2017. u Crnoj Gori adaptirano i rekonstruisano oko 30 sportskih terena i sala.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović, je podsjetio da je nedavno otvorena teretana u sportskoj dvorani Nikoljac, a da će uskoro biti otvorena sportska sala u Osnovnoj školi “Marko Miljanov”.

Učenik škole i reprezentativac u odbojci, Petar Radivojević, kazao je da je ova škola iznjedrila sjajne sportiste.

Vlada Crne Gore je ranije odobrila je predlog Ministarstva sporta i mladih za finansiranje rekonstrukcije sedam školskih sala i terena koji će biti realizovani tokom 2019. godine, među kojima je i sala bjelopoljske Srednje elektro-ekonomske škole.

Bonus video: