Tenderi agencije za izgradnju i razvoj

Produžiće Bulevar Save Kovačevića

Produžetak Bulevara Save Kovačevića predviđen je odavno, odnosno za projekat se govori od još od početka vođenja grada od strane nekadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše
561 pregleda 6 komentar(a)
Bulevar Josipa Broza Tita, Foto: Luka Zeković
Bulevar Josipa Broza Tita, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2019. 18:54h

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender za izradu glavnog projekta za produžetak Bulevara Save Kovačevića do Ulice Zmaj Jovine na Starom aerodromu.

Tender je raspisan i za izradu Glavnog projekta za rekonstrukciju Ulice Ksenije Cicvarić na Zabjelu.

Izrada glavnog projekta nastavka bulevara prema Starom aerodromu  je procijenjena na  40.000  eura.

Za projekat za nastavak  rekonstrukcije Ulice Ksenije Cicvarić procijenjeno je da treba  20.000 eura.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je Prostorno-urbanističkim planom Podgorice (PUP)  predviđena  izgradnja nastavka Bulevara Save Kovačevića, podvožnjakom ispod željezničke pruge i veze sa ulicom Zmaj Jovinom, odnosno Bulevarom Josipa Broza. 

"Od Bulevara  Josipa Broza do Bulevara Save Kovačevića planom je predviđena izgradnja gradske saobraćajnice sa četiri trake”, navodi se u dokumentu. 

Istaknuto je da bi se  prelaz pruge  obezbijedio izgradnjom podvožnjaka. 

Produžetak Bulevara Save Kovačevića predviđen je odavno, odnosno za projekat se govori od još od početka vođenja grada od strane  nekadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše. 

U tenderskoj dokumentaciji je istaknuto da je na  nivou glavnog projekta potrebno obraditi Ulicu Ksenije Cicvarić i povezati je na primarnu gradsku mrežu. 

Na postojećoj saobraćajnici nije izgrađen trotoar niti infrastruktura, a širina i kolovoz nijesu u zadovoljavajućem stanju.

"Glavnim projektom obraditi raskrsnice sa Ulicom Vojislavljevića (uklapanje na kružnu raskrsnicu) i Ulicom vojvode Ilije Plamenca (uklapanje u postojeće stanje), kako u građevinskom, tako i u dijelu koji se odnosi na saobraćajnu signalizaciju i opremu“, navodi se u tenderskoj dokumentaciji. 

Preporučujemo za Vas