USKORO ĆE OBNOVITI VOZNI PARK

Kriju je li limuzina namijenjena Hrapoviću

Ministarstvo zdravlja obnavlja vozni park, za novu “oktaviju” dali polovnu “tojotu rav4” i 18.200 eura
14235 pregleda 13 komentar(a)
Popravljena, pa ispod cijene prodata “tojota”, Foto: Boris Pejović
Popravljena, pa ispod cijene prodata “tojota”, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo zdravlja uskoro će obnoviti vozni park sa novom limuzinom, ali iz tog resora ćute da li je “škoda oktavija” namijenjena ministru Kenanu Hrapoviću.

Uprava za imovinu je prije mjesec potpisala ugovor za nabavku novog službenog vozila za potrebe Ministarstva zdravlja, po principu “staro za novo”.

Prema tom ugovoru, zdravstvenom resoru će biti isporučena “škoda oktavija”, vrijedna 22.000 eura.

“Ukupna prodajna cijena za novo vozilo u iznosu od 22.007,5 eura sa PDV-om umanjena je za iznos od 3.807,5 eura za jedno korišćeno vozilo. Za isplatu iznos sa PDV-om - 18.200 eura”, navodi se u ugovoru dostupnom na Portalu javnih nabavki.

Toliko je procijenjena vrijednost polovnog službenog vozila “tojota rav4” iz 2006. godine.

Na sajtu autodiler.me, na primjer, “tojota rav4” tog godišta košta i do 7.500 eura.

Inače, tačno 22.007,5 eura bilo je predviđeno tenderom za kupovinu vozila.

Mada su pitanja poslata još 6. septembra, iz Ministarstva nijesu odgovorili “Vijestima” kome je novi automobil namijenjen - ministru ili nekom drugom i zašto prodaju “tojotu”.

Ministarstvo pored toga ima još pet vozila - ministar i vozač raspolažu sa dvije godine starom “škodom kodijak”, a državni sekretar i vozač sa “škodom oktavijom”, navodi se u Spisku službenih vozila iz maja prošle godine.

U garaži su i dva automobila “reno klio”, iz 2011. i 2008. godine, a iz iste godine je i “mercedes E280”. Za sva tri vozila zaduženi su vozači.

“Vijesti” su prije dvije godine objavile da je “škoda kodijak”, registrovana na civilne tablice PG HJ 938, bila svakodnevno parkirana ispred stana ministra Hrapovića. Tamo je bila i službena “tojota” (PG CG 028).

Hrapović je tada objasnio da mu “škoda” treba za iznenadne kontrole zdravstvenih ustanova, a da je “tojota” pokvarena i da u službenoj garaži nema mjesta za nju.

“Tojota” je u međuvrememenu popravljena, pa su “Vijesti” sredinom aprila objavile da je koristi i ispred svoje zgrade parkira sekretar Ministarstva Nikola Antović.

On je nakon pitanja “Vijesti” parkirao službenu “tojotu” u garažu Ministarstva.

Iz Ministarstva zdravlja su tada odgovorili i da “vozilo ‘mercedes’ (PG CG762) duži vozač ministra, a korišćenje tog službenog vozila, prema Uredbi o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u svojini Crne Gore, može se dati “na stalnu upotrebu sa vozačem ili bez njega”.

Posljednjim tenderom, koji je za potrebe Ministarstva uradila Uprava za imovinu, tražila se metalik limuzina sa automatskim mjenjačem koja je, između ostalog, morala da ima zadnje parking senzore, senzore za kišu, radio sa USB-om, automatsku kontrolu dugog svjetla, start/stop sistem i povezivanje telefona preko bluetootha.

Uprava je takođe istim tenderom nabavila dva nova vozila za potrebe Zavoda za metrologiju, a po jedno za Upravu pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Uprave za nekretnine i Ministarstva sporta. Tenderom su tražena vozila ukupne vrijednosti 115.007,5 eura.