Zahvalnost Tivćaninu koji je spasio život sugrađanki

U znak zahvalnosti, u ime građana Tivta, gradonačelnik je novčano nagradio Nenada Adamovića
3029 pregleda 1 komentar(a)
Kusovac i Adamović, Foto: Opština Tivat
Kusovac i Adamović, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac primio je sugrađanina Nenada Adamovića, zaposlenog u jednom od tivatskih marketa, koji je nesebičnim i nesvakidašnjim gestom, prije nekoliko dana spasio život sugrađanki, inače stalnoj mušteriji.

Ženi koja je krenula u trgovinu u radnju u kojoj radi Adamović, na putu je ujela osa, ali je ona, ne obraćajući pažnju, nastavila dalje jer nije ni znala da je alergična. Započevši trgovinu žena je počela da se guši. Nastala je panika a najprisebniji je u toj situaciji bio Nenad koji je priskočio u pomoć svojoj musteriji. Vješto je obavio zahvat vađenja jezika, zatim odradio masažu srca dok Hitna pomoć nije stigla i preuzela bolesnicu.

Na svu sreću sve se završilo dobro i žena se potpuno oporavila.

Predsjednik Kusovac, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, pozdravio je Adamovića naglašavajući da „takav ljudski gest kakav je spasiti život drugome, nema cijenu, i novcem ne može platiti takav gest pažnje i ljudstva“.

„Ovo što ste vi uradili je primjer kako jedan trenutak, jedna odluka, može svima nama služiti kao primjer, to jeste za ponos, ne samo za Vas već i za čitav grad. Ipak, na kraju, ljudi ostaju ljudi“, kazao je Kusovac.

U znak zahvalnosti, u ime građana Tivta, gradonačelnik je novčano nagradio Nenada Adamovića.

Bonus video: