Pao tender, niko nije zainteresovan za Gradiošnicu

Rok za podnošenje ponuda na tender za projektovanje rekonstrukcije dva prosvjetna objekta u Donjoj Lastvi ističe 20. septembra, a procijenjena vrijednost te javne nabavke je 17.000 eura
1831 pregleda 0 komentar(a)
Osnovna škola “Drago Milović” u Tivtu
Osnovna škola “Drago Milović” u Tivtu

Opština Tivat raspisala je tendere za izradu glavnih projekata za rekonstrukciju objekata područnih odjeljenja tivatske OŠ „Drago Milović“ u naseljima Gradiošnica i Donja Lastva, kao i objekta dječjeg vrtića JPU „Bambi“ u Donjoj Lastvi.

Tender za školu u Gradiošnici procijenjene vrijednosti 12 hiljada eura, međutim, propao je zato što u predviđenom roku nije dostavljena nijedna ponuda zainteresovanih.

Rok za podnošenje ponuda na tender za projektovanje rekonstrukcije dva prosvjetna objekta u Donjoj Lastvi ističe 20. septembra, a procijenjena vrijednost te javne nabavke je 17.000 eura.

Gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS) najavio je u više navrata da će lokalna uprava, iako to nije njena zakonska obaveza, pripremiti svu dokumentaciju za rekonstrukciju školskih objekata u Gradiošnici i Donjoj lastvi, kao i tamošnjeg vrtića jer kako je kazao, ne želi da čeka državu, već da bude spremna i da je to njen doprinos za pokretanje tih investicija sa nivoa Vlade.

Tivat je već duže vrijeme suočen sa hroničnim nedostatkom školskog i prostora u vrtićima ili lošim stanjem prosvjetnih objekata, a Ministarstvo prosvjete kojem je to zakonska obaveza, ne pokazuje nikakve namjere da u skorije vrijeme preduzme bilo kakvo značajnije ulaganje u njih, ili eventualno izgradi novu osnovnu školu koja je gradu urgentno potrebna.

U međuvremenu, lokalna uprava Tivta iz gradskog budžeta ulaže značajan novac u ovdašnje škole, pa je tako finasirala polovinu pozamašne investicije u rekonstrukciju postrojenja za grijanje zgrada Srednje škole ”Mladost” centralnog objekta OŠ “Drago Milović”.

Opština je sama platila i zamjenu većeg dijela dotrajale stolarije na zgradi SMŠ “Mladost”, kao i zamjenu krova na zgradi OŠ “Branko Brinić” u Radovićima, asfaltirala dvorište škole u Donjoj Lastvi, a posljednja njena investicija u ovdašnje prosvjetne objekte je uvođenje video–nadzora u centralnom objektu OŠ “Drago Milović” u Tivtu.

U izostanku brige sa nivoa Ministarstva prosvjete, značajnu pomoć tivatskim školama u finansiranju opravki objekata i nabavci nove opreme i namještaja daju i donatori - prvenstveno veliki strani investitori poput Porto Montenegra i Luštice Bay, ali ni to nije dovoljno da pokriju sve potrebe.

Tako su uprava i Savjet roditelja OŠ “Drago Milović” nedavno morali pokrenuti novu akciju animiranja sponzora i sakupljanja donacija za rekonstrukciju dotrajalih mokrih čvorova u toj školi, za što im je potrebno oko 35 hiljada eura.

Ta akcija do danas međutim, nije dala očekivani rezultat.

Bonus video: