Psi lutalice ujeli tri osobe u Baru

Prema zvaničnim podacima koji su dostavljeni iz Doma zdravlja Bar za prošlu godinu svaki drugi dan jedna osoba u Baru bila je žrtva ujeda pasa lutalica i mački
2086 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.09.2019. 18:53h

Psi lutalice za dva dana napali su i ujeli tri osobe u Baru i okolini.

"Registrovane su tri osobe koje su ujeli psi lutalice u poslednja dva dana. Pas je ujeo J.G. iz Bara u centru grada u četvrtak posle podne. Takođe sugrađanki R.Č. psi lutalice su nanijeli ujede po tijelu, a na Utjehi pas je ujeo muškarca" rečeno je portalu Jedro.me u Doma zdravlja Bar.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi navode da su sve tri osobe javile u Hitnu pomoć, zatim kod epidemiologa gdje su imali kompletan epidemiološki nadzor, pa su upućeni kod izabranog ljekara

Jedro.me navodi da je prema zvaničnim podacima koji su dostavljeni iz Doma zdravlja Bar za prošlu godinu svaki drugi dan jedna osoba u Baru bila je žrtva ujeda pasa lutalica i mački.

Sve osobe koje su ujele životinje imaju pravo na novčanu odštetu.

U parničnom postupku oštećeni tuži Opštinu Bar zbog neispunjavanja uslova za smještaj lutalica, odnosno nepostojanje azila.

Prema saznanjima portala Jedro.me u Osnovnom sudu u Baru naknada nematerijalne štete za povredu fizičkog i psihičkog integriteta je od 350 do 700 eura.

Bonus video: