Nikšić: Za sedam mjeseci 40 hiljada kupača

Nikšićki bazen, u prosjeku, dnevno koristi 180 stanovnika grada
1674 pregleda 0 komentar(a)
Bazen se pokazao ka dobra investicija: Ivanović, Foto: Svetlana Mandić
Bazen se pokazao ka dobra investicija: Ivanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.09.2019. 16:53h

Za sedam mjeseci ove godine usluge nikšićkog bazena koristilo je 40 hiljada korisnika, a Predrag Ivanović, direktor Sportskog centra, očekuje da taj broj do kraja godine bude 70 hiljada.

“U prosjeku, bazen dnevno koristi oko 180 sugrađana. Najviše, 70 odsto korisnika su mladi i djeca, dok je malo manji procenat naših starijih sugrađana. Pozivam ih da dođu i koriste bazen, prevashodno iz zdravstvenih razloga, jer ove benefite treba iskoristiti“, kazao je Ivanović.

Od 19. avgusta do sredine septembra bazen nije radio zbog redovnog godišnjeg remonta, a prema riječima Ivanovića, upravo je remont pokazao koliko je bazen, kako je istakao, promijenio „kulturnu i sociološku sliku grada“.

„Redovni godišnji servis je obuhvatio čišćenje mlaznica, filtera, prečišćavanje, promjenu pločica, fenova, krečenje određenih prostorija. Dakle, radili smo samo redovne poslove iz našeg djelokruga. Nismo imali prilike nijedan šalter da promijenimo, već samo ono što se moralo, što pokazuje kako Nikšićani na pravi način koriste, ali i čuvaju, bazen. Hvala im na tome. Imali smo par slučajeva gdje su građani sami reagovali. Oni nam na taj način olakšavaju posao“, kazao je Ivanović i za narednu godinu najavio veći remont.

Iako je, prema njegovim riječima, bazen skupa investicija, broj korisnika, kao i klubova, pokazao je da je takav sadržaj potreban gradu pod Trebjesom. Tu su i brojna takmičenja koja su održana, kao i pripreme klubova i reprezentacija.

Gradnja jedinog olimpijskog bazena u Crnoj Gori počela je 1972. godine, a pušten je u rad 18. septembra 2000. Radio je svega nekoliko mjeseci, do 22. decembra 2000 godine, da bi ponovo bio aktiviran naredne godine i to opet na nekoliko mjeseci - od maja do oktobra. Zatvoren je zbog velikih troškova održavanja i nekoliko godina je bio pretvoren u dvoranu malih sportova. Rekonstruisani olimpijski bazen otvoren je 20.maja 2016.godine, a vrijednost radova bila je oko 1,4 miliona eura.

Bonus video: