Akcija čišćenja Gračanice: Sakupljeno preko 150 kesa otpada

Pomenutom akcijom Župljani su željeli da podstaknu i mještane iz drugih krajeva Crne Gore na koji način se mogu boriti protiv divljih deponija i obezbijediti čistiju sredinu
769 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici akcije, Foto: Svetlana Mandić
Učesnici akcije, Foto: Svetlana Mandić

Preko 150 kesa otpada i desetak velikih kamionskih guma sakupljeno je tokom akcije čišćenja dijela rijeke Gračanice, u nikšićkoj Župi, koju je u sklopu projekta “Da biram čisto” organizovala nevladina organizacija (NVO) “Župa u srcu”.

“O opravdanosti izbora ove lokacije govori količina sakupljenog otpada. Dogovorili smo se sa mještanima da se opet organizuju slične akcije na lokacijama koje su podjednako ugrožene od kojih je svakako najveća ona kod Ostrovaca, u selu Jugovići, na ulivu pritoke Gojuše u rijeku Gračanicu”, kazali su iz NVO “Župa u srcu”.

Pored njih u akciji su učestvovali i mještani Župe, a podršku su dobili i od Društva mladih ekologa Nikšić, Omladinskog pokreta Župa i predstavnika mjesne zajednice.

Pomenutom akcijom Župljani su željeli da podstaknu i mještane iz drugih krajeva Crne Gore na koji način se mogu boriti protiv divljih deponija i obezbijediti čistiju sredinu.

Projekat ''Da, biram čisto'' sprovodi organizacija “Župa u srcu” kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva'', koji realizuje Fond za aktivno građanstvo, a finansira Američka ambasada u Podgorici.

Bonus video: