Perović: Radulović mora da ode jer vrijeđa i omalovažava

Perović je ocijenio da je Radulović omalovažio i sve građane koji žive okruženi zelenilom
5570 pregleda 9 komentar(a)
Aleksandar Perović, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Perović, Foto: Luka Zeković

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović hitno mora da podnese ostavku, zbog omalovažavanja novinarske profesije i svih građana koji shvataju koliko je važna životna sredina.

To je za “Vijesti” kazao direktor NVO “Ekološki pokret Ozon” i jedan od osnivača Koalicije za održivi razvoj Aleksandar Perović.

Perović je ocijenio da je Radulović omalovažio i sve građane koji žive okruženi zelenilom.

“Osim toga, ministar Radulović je pokazao i nekulturu i nepoštovanje javne funkcije, zbog toga je podnošenje ostavke jedino što od njega sada očekujemo. Od početka njegovog mandata, po mnogo čemu se vidi da nije dorastao funkciji koja mu je dodijeljena. Jedan od pokazatelja toga je i što nema kulturu dijaloga, već je stalno pokušavao da medijskim manipulacijama javnosti skrene pažnju sa suštine”, kazao je Perović.

Direktor “Ozona” pozvao je Radulovića da ostavku podnese odmah.

Radulović je prije par dana, odgovarajući na pitanja, novinarki TV Vijesti preporučio da “ide u šumu” ako više voli zelenilo.

Takva reakcija ministra u Vladi Duška Markovića uslijedila je nakon što ga je novinarka pitala da li se prijatnije osjeća okružen zelenilom ili betonom.

Prethodno, Radulović nije umio da odgovori koja je zelena površina izgrađena u Podgorici u posljednjih 20 godina.

Iako nije mogao da se sjeti nijedne zelene površine, kazao je da ima jedna mala, između dvije zgrade u Siti kvartu, i konstatovao da ih u Podgorici ima dovoljno.

Na pitanja o podgoričkim zelenim oazama odgovarao je nakon akcije pošumljavanja, organizovane povodom Dana ekološke države.

Bonus video: